Gordan Jandroković:

'Dogovorena je odgoda svih tematskih sjednica i organiziranih posjeta Sabora'

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.03.2020.
u 13:02

Jandroković je pozvao zastupnike da ne koriste nastalu situaciju za prikupljanje političkih bodova te im poručio kako je ovo situacija u kojoj je primarna osobna odgovornost

U Saboru su obveze smanjene na najmanju moguću mjeru, vodimo računa o zdravstvenoj sigurnosti, ne samo zastupnika, nego i svih građana koji dolaze u Sabor - kazao je danas predsjednik Sabora Gordan Jandroković potaknut tvrdnjom zastupnika Suverenista Hrvoja Zekanovića da se zbog koronavirusa nalazimo u jednom od najopasnijih razdoblja za našu državu i čovječanstvo, a da se Sabor ponaša kao da se ništa ne događa. Zekanović je pritom zatražio da se u hitnu proceduru stavi rasprava o ovoj temi. 

Sabor i njegovo čelništvo pozorno prate što se događa, dogovorena je odgoda svih tematskih sjednica i organiziranih posjeta, odgađaju se međunarodne obveze. Pratit ćemo sve što se događa i reagirati sukladno potrebama, slušamo stručnjake i po njihovim preporukama ćemo postupati - poručio je još Jandroković te najavio da će Sabor sutra vjerojatno obaviti konzultacije na razini saborskog predsjedništva sa klubovima zastupnika i vidjeti kako će se postupati.

Pritom je i pozvao zastupnike da ne koriste nastalu situaciju za prikupljanje političkih bodova te im poručio kako je ovo situacija u kojoj je primarna osobna odgovornost.

Video: Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

Komentara 4

Avatar MateTaraba
MateTaraba
14:51 12.03.2020.

Ovako koliko vidim iz svakodnevnog života, osim samih institucija i odgovornih državnih tijela, ljudi se ponašaju odgovorno i sve reakcije su pravovremene. Mjere su već spremne i ništa nas ne smije iznenaditi. Usudio bih se reći da je situacija shvaćena dovoljno ozbiljno i ja za sada pod kontrolom. Tako i treba nastaviti.

MA
manipulacija
14:51 12.03.2020.

Situacija se s epidemijom mijenja iz sata u sat.. treba biti spreman na sve strože mjere koje bi mogle nastupiti. I svakako, nije tema za politiziranje

DD
duda.dudica
14:52 12.03.2020.

Građani trebaju prestat širiti paniku međusobno i prestati pustošiti police u trgovinama! Svi prate vijesti i stožer izvještava o stanju, ako bude potrebe za kakvim strožim mjerama, znat ćemo na vrijeme! Isto tako za izbore, nema potrebe za odgodom, ako se situacija bitno ne promijeni. Korak po korak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije