javni napad

Uhićen muškarac koji je gurnuo gradonačelnika Čazme: Prijetio mu dok je ministar Medved davao izjavu

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/RTL
1/10
16.09.2022.
u 19:29

Muškarac će nakon kriminalističkog istraživanja biti priveden pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, zbog počinjenja kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je nakon olujnog nevremena stigao u Čazmu. Tamo je održao govor u kojemu je informirao medije o stanju u gradu, za vrijeme kojeg je došlo do incidenta u kojem je muškarac zaprijetio gradonačelniku Čazme Dinku Piraku te ga pred više ljudi gurnuo. 

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je o uhićenju 49-godišnjeg muškarca zbog prijetnje. Navode kako je prijetnja uplašila Piraka zbog "49-godišnjakovog ranijeg ponašanja prema njemu i drugim osobama".

Muškarac će nakon kriminalističkog istraživanja biti priveden pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, zbog počinjenja kaznenog djela „Prijetnja“ iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona.

Također, protiv 49-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Lokalni portal Klikni.hr piše da se radi o Deanu Božiću, kojeg Pirak dobro poznaje jer je Božić bio njegov protukandidat u pretprošloj kampanji za gradonačelnika. Kao kandidat stranke bivšeg župana osvojio je 7,34 posto glasova i ostvario pretposljednje mjesto na ljestvici petoro kandidata.

Mještani pak govore kako je u današnjem nevremenu stradala i obiteljska kuća Deana Božića, a ispred koje su upravo dužnosnici davali izjave za medije. Osim toga, Čazmanac Dean prošle je godine sudjelovao i u emisiji 'Večera za 5 na selu' za koju je kazao kako radi u Upravi šuma te da je u braku 23 godine. 
 

VIDEO: Skandali s kraljevskih dvora: Vrući razgovori, golotinja, bračne afere i razvodi samo su dio intriga

Komentara 2

DQ
Dq
21:48 16.09.2022.

Taj bu dobil veću kaznu od onih kaj su opljačkali milijarde i prodali domovinu.

Avatar alien79
alien79
20:21 16.09.2022.

Totalitarno društvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije