PROMJENA VREMENA

Dolazi osvježenje: Sjeveru zemlje prijete jaki vjetrovi, obilne kiše i tuča

grmljavina, nevrijeme
Foto: Borna Filic/PIXSELL
13.07.2016.
u 15:51

ESTOFEX je izdao upozorenje druge razine za nevrijeme koje bi trebalo pogoditi sjever Hrvatske, kao i dijelove Italije, Austrije, Slovenije i Mađarske.

Nakon što se cijela Hrvatska posljednjih nekoliko dana pržila na velikim temperaturama, u sljedećim danima očekuje nas osvježenje.

Sutra bi tako trebalo biti promjenljivo i nestabilno vrijeme, mjestimice s kišom i pljuskovima koji mogu biti izraženiji, osobito tijekom noći i jutra.

Najniže temperature trebale bi biti između 13 i 18 stupnjeva Celzijevih dok bi na Jadranu te temperature trebale biti više i to između 21 i 26 stupnjeva. Maksimalne temperature u unutrašnjosti trebale bi biti između 20 i 25, u Slavoniji 27, a na Jadranu između 24 i 29.

ESTOFEX je izdao upozorenje druge razine za nevrijeme koje bi trebalo pogoditi sjever Hrvatske, kao i dijelove Italije, Austrije, Slovenije i Mađarske.

Upozorenje se izdaje ponajviše za veliku/vrlo veliku tuču, snažne udare vjetra, jake oborine i rizik od tornada, stoji u opisu ESTOFEX-a.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za veliki dio Hrvatske.

"Moguće je izraženije grmljavinsko nevrijeme te lokalno dosta kiše i bujične poplave. Vjerojatnost grmljavine je 75%", stoji u opisu.

Foto: Screenshot/reuters

Ključne riječi

Komentara 3

IH
iron.hide.54966
16:42 13.07.2016.

Preživjet ćemo...

DH
dalibor.hren
17:30 13.07.2016.

Možda tornado počisti Iblerov trg!?

AG
Agricola
18:49 13.07.2016.

Slabo taj crometeo pogađa. ja uvijek gledam onu norvešku yr.no prognozu, oni najbolje pogađaju- U Zadru će pastu duplo veća kiša nego u Zagrebu, a Zadar je južnije od Zagreba. Jača kiša će čak pasti u Zadru nego u Rijeci. A najveća će po običaju pasti u Delnicama, Ništa čudno, ništa neobično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije