SUKOB NA DESNICI

Domovinski pokret: 'Potpirivanje sukoba sa strankama sličnih stavova je neprihvatljivo'

Zagreb: Domovinski pokret neće glasovati za obuku ukrajinskih vojnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.02.2023.
u 21:37

Domovinski pokret i Velimir Bujanec na svojim su Facebook profilima komentirali javni istup Marijana Pavličeka. Bujanec zaključuje da on i nekolicina koja poziva uvođenje obaveznog vojnog roka "puške nisu vidjeli", a Domovinski pokret pak naglašava da je za njih otpirivati neproduktivne sukobe sa strankama vrlo sličnih stavova neprihvatljivo

Domovinski pokret se osvrnuo na objave Velimira Bujanca u kojima proziva Marijana Pavličeka da niti on, niti Nikola Grmoja nemaju pravo tražiti uvođenje obveznog vojnog roka jer ga niti sami nisu služili. Pritom spominje Domovinski pokret kao jedinu stranku koja ima pravo zagovarati tu reformu jer su neki od članaka stranke sudjelovali u Domovinskom ratu. Domovinski pokret na to je reagirao napisavši da ovi navodi ne predstavljaju stavove stranke i kako oni namjeravaju graditi partnerske odnose s strankama sličnih svjetonazora te su ovakvi istupi nedopustivi i suprotni cilju stranke.

Oglasili su se na svojim Facebook stranicama. "Vezano za objavu Velimira Bujanca u povodu gostovanja  Marijana Pavličeka, predsjednika stranke ''Hrvatski suverenisti'' u emisiji ''Nedjeljom u 2'' na HRT-u prisiljeni smo reagirati i objaviti da izneseni stavovi ne predstavljaju stavove Domovinskog pokreta", objavili su u nedjelju navečer. Dodaju i da premda dugo godina uspješno surađuju sa Hrvatskim suverenistima na lokalnoj razini u gradu Vukovaru, ali službeni stav Domovinskog pokreta na nacionalnoj razini je: "da gradimo i njegujemo partnerske odnose prema svim akterima sličnih svjetonazora što svojim radom i međusobnom podrškom u Hrvatskom saboru i činimo."

"Ovakvi istupi su suprotstavljeni tom cilju i samim time štete Domovinskom pokretu. U trenutcima kada Republika Hrvatska masovno gubi stanovništvo, inflacija i korupcija ugrožavaju životni standard građana, a Banovina i Zagreb još uvijek nisu obnovljeni, potpirivati neproduktivne sukobe sa strankama vrlo sličnih stavova za Domovinski pokret je neprihvatljivo", zaključili su u svojoj objavi.

Velimir Bujanec je ranije objavio na svome Facebook profilu: "Obavezno služenje vojnog roka je dobra i potrebna stvar, al’ samo kad ga zagovaraju oni, koji ga nisu izbjegavali - i koji ne piju vodu iz Acina korita!" Tome dodaje i da je Domovinski pokret: "Jedina parlamentarna stranka koja dosljedno, s punim pravom, stvarnim iskustvom i ponajprije velikom čašću, može zagovarati obvezno služenje vojnog roka." Kao razlog tomu navodi kako je deset članova Predsjedništva DP-a bili su dragovoljci Domovinskog rata.

Objavu završava tvrdnjom da su Pavliček i Nikola Grmoja imali “prigovor savjesti” kada su trebali služiti vojni rok i nastavlja: "Pavliček je u ruke uzeo kredu, a Grmoja umjesto maskirne - odjenuo svijetlo plavu uniformu! I sad takvi pozivaju mlade u Hrvatsku vojsku. Koja je uopće razlika između Pavličeka i Plenkovića ili Grmoje i Milanovića?! Zajedničko im je da puške nisu vidjeli - ni kao dragovoljci, ni kao branitelji - ni kao ročni vojnici."

>> VIDEO: Zelenski nenajavljeno posjetio UK: Znamo da će sloboda pobijediti, a Rusija izgubiti

Komentara 2

RE
reborn
14:41 13.02.2023.

Ma katastrofa... Lijevica čak i u trgovini ljudima podržava svoje članove, a desnica se ne može složiti niti oko tako temeljnih stvari kao zaštita državnog suvereniteta.

PR
prahrvat
22:22 12.02.2023.

jesu li ovo oni što su glasali za Putina? Kome oni mogu solit pamet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije