NEMA POSKUPLJENJA

Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a ostaje 9,29 eura

Prema najavi Vlade dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a poskupljuje sa 70 na 89 kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
14.09.2024.
u 18:46

Privatnici poskupjeli – cijene njihovih polica zdravstvenog osiguranja od sedam pa do 37 eura

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) za sada neće podizati cijenu police dopunskog zdravstvenog osiguranja, koja za sve osiguranike ostaje 9,29 eura mjesečno, dok su privatnici dijelom poskupjeli, a cijene njihovih polica kreću se od 7 do 37 eura. U HZZO-u kažu da imaju 2,146.169 aktivnih polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, od toga 1,588.793 polica uz plaćanje te 557.376 polica na teret sredstava državnog proračuna.

Ističu i da bilježe sve veći broj osiguranika budući da su zadržali istu cijenu, za razliku od privatnih osiguravatelja koji su lani najavljivali povećanje cijene police dopunskog zdravstvenog za više od 20 posto.

S izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju poskupjele su participacije za sve koji dopunsko nemaju, pa je najmanja participacija poskupjela 33 posto, a maksimalna se udvostručila na 530,89 eura – pa oni koji nemaju dopunsko moraju plaćati više cijene pregleda, dijagnostičkih postupaka, kao i bolničko liječenje. Tako je za dijagnostičko-terapijske postupke (DTP) cijena povećana s 9,30 na 10,20 eura, a za dan bolničkog liječenja s 20 na 22 eura. 

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije