odšteta obitelji

Doživotni zatvor Talijanu koji je podmetnuo bombu pred školu

melissa bassi
Reuters/Pixsell
18.06.2013.
u 18:58

U eksploziji ispred škole u Brindisiju poginula je 15-godišnja učenica, a ranjeno je više učenika.

Porotni sud u Brindisiju osudio je danas poslijepodne na kaznu doživotnog zatvora Giovannija Vantaggiata, koji je 19. svibnja 2012. godine postavio eksploziv pred školu Morvillo-Falcone u tom jadranskom gradu na jugu Italije. U eksploziji je poginula učenica Melissa Bassi (15), a ranjeno je više učenika. Vantaggiato je imao terorističke namjere, želio se osvetiti nakon što je bio žrtvom jedne prijevare, obrazložio je doživotnu zatvorsku kaznu porotni sud kojim je predsjedao sudac Domenico Cucciara. Određena je i kazna od 800.000 eura kao odšteta obitelji Bassi. Odvjetnik obitelji ubijene djevojke Ferdinando Orsini odmah je najavio kako će novci od odštete biti donirani  dječjoj bolnici.

– Dobili smo malo pravde, ali nijedna kazna neće nam vratiti Melissu – izjavila je njezina majka Rita Bassi nakon presude Vantaggiatu. Tužitelj Cataldo Motta izrazio je zadovoljstvo presudom, a Vantaggiatov odvjetnik Franco Orlando najavio je žalbu drugostupanjskom sudu.

>>Uhićen 68-godišnji napadač na školu u Brindisiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije