NEZAOBILAZNA TEMA I PUPOVAC

DP-ovci o 700 eura zbog HOS-ove zastave: 'Za onu jugoslavensku na Zagreb Pride nije bilo kazne'

Zagreb: Ivica Kukavica i Stipo Mlinarić obratili se medijima u Saboru
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
21.06.2024.
u 10:15

Domovinski pokret na konferenciji za medije u Saboru govori o muškarcu iz Splita koji je kažnjen sa 700 eura za narušavanje javnog reda i mira jer je na balkonskoj ogradi istakao zastavu HOS-a. Nezabilazna tema bilo je i imenovanje Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava

"Zastave u Vukovaru u prošloj Koloni sjećanja su se vijorile svima, tamo su bili i predsjednik i premijer i nikome nije napisana kazna. Što se promijenilo od onda do danas? U centru Zagreba prije 15 dana, na Prideu pojavila se jugoslavenska zastava. Je li ta osoba dobila kaznu od 700 eura? Nije. Milorad Pupovac je rekao u Saboru da četnička kokarda nije zabranjena pa tako ni jugoslavenska zastava", kazao je Stipo Mlinarić Ćipe na konferenciji za medije Domovinskog pokreta. Pita se kako je to moguće s obzirom da je pod jugoslavenskom zastavom napravljen niz zločina. "Zašto bi netko zbog HOS-a dobio kaznu od 700 eura? Pitao sam je li puštao neke pjesme, je li bilo galame. Rekao je da je ne, da je samo gledao utakmicu pa mu je policija pokucala na vrata", dodao je Mlinarić Ćipe. 

Na pitanje je li ovo odvlačenje pažnje zbog današnjeg imenovanja Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, odgovorio je da oni neće glasati za to. "Naš je stav od početka bio jasan. To ćemo vam danas pokaziti u sabornici. Naši koalicijski partneri neka rade po svom. To je nije prijedlog HDZ-a nego prijedlog nacionalnih manjina. Odbor koji je u biti nebitan. Ovo je samo malo sitna trgovina", rekao je. Kazao je da se sve to radi zbog naknade od 300 eura. "Sitna trgovina zbog povećanja plaće od 300 eura", ponovio je.

Rekao je da je za njih najvažnije to što je SDSS u oporbi te da ga je DP izbacio iz vlasti. Kaže da je riječ o saborskim igricama koje njih ne zanimaju. "Ključno je da SDSS ne participira u Vladi gdje se donose ključne odluke", kazao je Ćipe. Smatra da ovdje nije riječ o ustupku, kako je sve nazvao Ivan Penava jer su saborski odbori bitni samo zbog 300 eura naknade koja se dobije. "Odobr nije izvršna vlast koja ni o čemu ne odlučuje. biti predsjednik Odobra ne znači ništa, osim 300 eura za malog trgovca Milorada Pupovca", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Domovinski pokret sazvao je konferenciju za medije u Saboru zbog slučaja muškarca iz Splita koji je kažnjen sa 700 eura i 70 eura sudskih troškova za narušavanje javnog reda i mira jer je na balkonskoj ogradi prvog kata svoje kuće vidno istakao zastavu HOS-a. 

FOTOGALERIJA Pogledajte kakva je atmosfera bila na raskošnom vjenčanju vlasnika Sokol Marića i 45 godina mlađe Kolumbijke

Zagreb: Ivica Kukavica i Stipo Mlinarić obratili se medijima u Saboru
1/23
Ključne riječi

Komentara 26

MO
Moslavina
10:38 21.06.2024.

Po kojem je to zakonskom propisu zabranjeno isticanje HOSove zastave. Ta zastava je uredno registrirana kao i grb HOSa. Kazniti treba onoga tko je dao nalog za kažnjavanje.

Avatar Denis_Plamenac
Denis_Plamenac
10:56 21.06.2024.

Sramota je čime se mi bavimo. U Hrvatskoj slobode govora ima samo za jugoslavenske homoseksualce. Ali najgori su mi oni tobože domoljubi koji pobjegnu iz Hrvatske i ostave više zraka neprijateljima Hrvatske, a onda u inozemstvu izigravaju velike Hrvate.

DA
darko122
11:39 21.06.2024.

Za jugo zastavu treba dupla kazna . DP je u pravu , pošteno. Ako nema u zakonu predložiti dopunu zakona, samo polako i čuvajte Vladu RH, svi vas žele odgurati od vlasti, da bi sebe uhljebili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije