BURNA RASPRAVA

DP traži da se ne kažnjavaju posjetitelji Thompsonova koncerta. Oglasio se MUP

Peternel o kandidatima za predsjednika: Milanović mi ni u kojem slučaju nije prihvatljiv
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/34
09.08.2024.
u 10:53

Milanović je u srijedu poručio da "ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom 6. kolovoza, prije i tijekom koncerta - nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj

Nakon tvrdnje iz Domovinskog pokreta (DP) da će od svog državnog tajnika u MUP-u tražiti da se založi protiv sankcioniranja posjetitelja koncerta u Imotskom iz MUP-a su na Hinin upit odgovorili da je isključivo zakon osnova postupanja svakog policijskog službenika.

"Policijski službenik nema pravo prosuđivati neko djelo kao moralno ili nemoralno, ispravno ili neispravno, već mora utvrditi je li počinjena kakva protupravna radnja tj. je li se netko ogriješio o zakon ili je djelovao unutar zakona", ističu u MUP-u. Dodaju da je policijska profesija posvećena najvišim standardima etičkog i profesionalnog ponašanja, a policijski službenik postupa savjesno i profesionalno te izbjegava svaku mogućnost sukoba interesa i diskriminacije.

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Igor Peternel u četvrtak je na Facebooku napisao da DP u MUP-u ima državnog tajnika te da kao Klub zastupnika čiju politiku njihov dužnosnik treba provoditi od njega traže i očekuju "da se politički založi protiv eventualnih sankcioniranja bilo koga od posjetitelja koncerta naših uvaženih glazbenika u Imotskom".

Pritom je osudio i poruku predsjednika Zorana Milanovića da ustaška obilježja nemaju mjesta u RH, nazvavši to "do sada nezabilježenim i potpuno ispolitizirani napadom" na glavne aktere i desetke tisuća sudionika proslave obljetnice Oluje u Imotskom. Milanović je u srijedu poručio da "ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom 6. kolovoza, prije i tijekom koncerta - nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj.

GALERIJA Thompsonov koncert u Imotskom

Peternel o kandidatima za predsjednika: Milanović mi ni u kojem slučaju nije prihvatljiv
1/32

Komentara 3

Avatar Semper5
Semper5
18:08 09.08.2024.

Sve dok svake godine dernečite u Kumrovcu - nemate se pravo žaliti ni na što. Btw, zašto u Kumrovcu MUP ne reagira i ne provodi zakone? Oni derneci tamo definitivno remete javni red i mir i vrijeđaju osjećaje građana. Ili mi i dan danas živimo u komunističkom sustavu?

PO
podravina
14:39 09.08.2024.

Milanovic bi rado uveo strahovladu komunista ponovno u Hrvatsku, poceo je vec sa svojim pendrek efendijom Ostojom, tuci invalide u crkvi Sv. Marka, nalogom crtanja svastike na Poljudu, ali neces razbojnice, ima nas jos dosta Hrvata, u Imotslom su bile isticane iskljucivo legalne i registirani simboli HOSa, legalne poistrojbe branitelja u domovinskom ratu.

NK
Najam krova
10:59 09.08.2024.

Kako je krenulo Ćipe će biti šef Plenkoviću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije