01.08.2014. u 14:00

Nikolić govori o toj Putinovoj biračkoj bazi koja je ogorčena pribijanjem na stup srama ne samo Putina već i ruske države i nacije

Bio je to konačno – nakon dugih mjeseci suše – jedan ozbiljno dobar Dnevnik HTV-a. Nisam baš pratio je li Damir Smrtić došao samo kao ljetno pojačanje ili trajnije rješenje, no volio bih da je ovo drugo. Smrtić je jednostavno shvatio sljedeće: kad nemaš domaćih priča, nemoj, brate, gnjaviti gledatelje s dvojicom najnepopularnijih političara u Hrvatskoj.

Preciznije radije nam daj Putina i Gazu. Drugi ubod HTV-a je slanje Dragana Nikolića, njihova najboljeg reportera, u Moskvu. Navikli smo da s HTV-a gledamo ispraznu retoriku kad je u pitanju vanjska politika, da se urednici i novinari natječu tko će zavapiti žešće sankcije Rusiji. I dok većina zapadnih medija baljezga o tome kako Rusi jedva čekaju da se riješe Putina, Nikolić govori o tihoj ruskoj većini koja je uz Putina.

Naravno, samo glup čovjek ne vidi da ga Rusi obožavaju. Nikolić govori o toj Putinovoj biračkoj bazi koja je ogorčena pribijanjem na stup srama ne samo Putina već i ruske države i nacije. A ono je što je zajedničko gotovo svima u Hrvatskoj je da nikada ne bi mogli izgovoriti sljedeću Nikolićevu rečenicu: "Politički dijalog ne smije zamrijeti, netko u Europi mora povući kočnicu." A osvijestio se HTV, uz pomoć Smrtića i Farkaša, i oko Gaze. Brutalne scene masakriranja djece užasno su uznemirujuće, ovo traži žestoku osudu cijeloga svijeta, pogotovo medija.

Treba tražiti sankcije za Izrael, izolaciju Netanyahua, rezolucije UN-a... Ma naravno, od toga neće biti ništa, ali zato će naše generacije, koje danas ovo mirno gledaju, ostati zapamćene kao velike kukavice.

PLUS

Beskrajno puno dobrog humora u "Što je muškarac bez brkova". Poput onoga kad Ivo Gregurević pita Bojana Navojca: "A je l'  te tvoje ruže vole ustaške pisme?"

MINUS

Urednik sportskih vijesti najavljuje Dinamovo pojačanje iz Barcelone lošim vicem: Ali ne dolaze ni Messi ni Neymar. Zaboravio je Suareza, i on je mogao na Maksimir

>> Tajni mirovni plan! Merkel Putinu: Zadržite Krim ako nam date plin

Komentara 76

DO
DoktorAmer
15:10 01.08.2014.

A Seselja je podrzavala i glasna vecina Srba, Radikali [cetnici], su bili najveca partija Srbije. I sad bi to trebalo znaciti da su bili u pravu. Da se sjetimo vlastitog dvorista, 1941 odusevljeni docek ustasa, a 1945 partizana, a banditii i jedni i drugi. Zakljucak; narode je lako obmanuti i zaluditi.

DN
dnjipronednjepar
16:28 01.08.2014.

Veliko "otkriće" Bubala. Zapadni mediji već dugo pišu da je Putinova popularnost među Rusima nikad veća, viša od 80 posto. Znakovit je i izbor urednika za naslovnicu vecernji.hr. Nadam se da će uskoro Nikolić i vecernji.hr pisati o upravo uvedenojj cenzuri pisanja na Internet portalima i blogovima u Rusiji te da će i to doći na naslovnicu vecernji.hr uz komentar Bubala.

TO
tolitol
14:38 01.08.2014.

Tiha ruska većina uz Putina? Pa što onda? Pa i uz Miloševića je bilo preko 90 posto Srba koji su ga masovno počeli napuštati tek nakon što je u Hrvatskoj i na Kosovu njegova velikosrpska politika poražena. Isto i Putin. Anektirao je dio susjedne suverene države, prije par godina je isto napravio u Gruziji, a sutra će i u Moldaviji. A preksutra i na Baltiku i u Finskoj. Dugujemo li mu pljesak zato što siromašnim Rusima fali uloga koju je na svjetskoj sceni imao bivši SSSR?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije