DRAMA SA SRETNIM KRAJEM

Obitelj stranih turista otišla s odmorišta, kasnije shvatili da nisu povezli i kćer: Sve je počelo pozivom

Navijači Hajduka u pratnji policije na odmorištu Nadin na autocesti A1
Foto: Sime Zelic/Pixsell, ilustracija
02.08.2024.
u 11:11

Uplašeni roditelji stigli su nakon nekoliko sati, a djevojčica je cijelo vrijeme bila s policajcima. Zahvalili su se policajcima na uloženom trudu i pomoći te skrbi i brizi koju su pokazali za dijete

Ljetne zbrke, gužve i žurba ponekad dovode do stresnih situacija, a takva situacija dogodila se jučer na autocesti A1 na odmorištu Rašćane, ali policijski službenici Postaje granične policije Imotski riješili su i ovaj problem. Naime, policijskim službenicima je pristupio djelatnik benzinske pumpe i naveo da na telefonskoj vezi ima osobu koja navodi da im je izgubljeno dijete, strana državljanka koja je ostala na odmorištu. 

Majka je uplašenim glasom objasnila da putuju u grupi s nekoliko vozila, da se nalaze na području Zadra i da su tek sada primijetili da se u vozilima ne nalazi djevojčica od 11 godina, a posljednji put stali su na odmorištu Rašćane. S obzirom na to da su putovali s nekoliko vozila, mislili su da je djevojčica sjela u drugo vozilo, ali kada su stali shvatili su da je nema, pretpostavili su da je vjerojatno ostala na Rašćanima.

Policijski službenici obavili su telefonski razgovor s majkom, zatražili fotografiju djevojčice, pregledali videonadzor i pretražili sve prostorije na benzinskoj stanici te su u vanjskom dijelu pronašli djevojčicu koja odgovara opisu. Policijski službenici djevojčici su pristupili, predstavili se i ponudili joj pomoć, ali utvrdili su da ne govori strani jezik. U razgovor se uključila strana državljanka koja je prevodila i pomogla policajcima u komunikaciji s djetetom.

Djevojčica je bila neozlijeđena, ali uplašena. Rekla je da joj je mobitel ostao u vozilu, zbog čega nije mogla nikoga nazvati te da je tako uplašena i uplakana izašla na vanjski dio odmorišta gdje su je policajci i pronašli. U razgovoru s djevojčicom policijski službenici su je umirili i rekli joj da su u kontaktu s obitelji koja je na putu natrag te da će ih zajedno s njom pričekati. Uplašeni roditelji stigli su za nekoliko sati, a djevojčica je cijelo vrijeme bila s policajcima. Zahvalili su policajcima na uloženom trudu i pomoći te na skrbi i brizi koju su pokazali za dijete.

VIDEO Prosvjed na Hvaru

Ključne riječi

Komentara 4

LA
larala
13:29 02.08.2024.

Ne znaš kome je u tom trenutku bilo gore, djetetu ili njegovom roditeljima... no, najvažnije je da je sve prošlo o.k. Hvala djelatniku benzinske i policajcima koji su bili uz dijete do povratka roditelja.

EB
EBERT
12:37 02.08.2024.

Preporucila bi tom djetetu da promjeni roditelje. To jednostavno ne razumijem . Mi svi putujemo s djecom sigurno nije jednostavno ali ovo je vise nego zalosno. Zaboraviti djete.

EB
EBERT
11:31 03.08.2024.

Aka potpuno ste u pravu. Ali nesmije se uopce dogadati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije