IMA I OVOG

Turistkinja zbog kapi vina šibenskog ugostitelja tražila odštetu: 'Strava, najblaže rečeno'

Foto: pixabay
1/4
02.08.2024.
u 10:48

Šibenski ugostitelj, osvrćući se na svoje 58-godišnje iskustvo u različitim poslovima, naglašava da mu ugostiteljstvo, posebno sezonsko, predstavlja najveći izazov.

Boris Šunjić, šibenski ugostitelj, izrazio je svoje nezadovoljstvo na Facebooku zbog bizarne situacije koja mu se dogodila s norveškom gošćom u jednom od njegovih restorana, piše Šibenski.hr. Šunjić je opisao incident kao kap koja je prelila čašu – doslovno! Naime, jedna gošća iz Osla, Norveška, zahtijevala je da joj nadoknade 35 eura za haljinu koju je navodno oštetila kap crnog vina. "Sigla je danas u lokal (i to taksijem kojeg je sigurno platila 15-ak eura) da joj platimo 35 eura, koliko vrijedi njena uništena haljina. I to tako što je jedna kapljica, nakon što joj je konobar ulio čašu crnog vina, ostala s vanjske strane i kapnula na njenu haljinu", kazao je.

Pritom je tražila nadoknadu iako haljinu nije imala sa sobom u restoranu, već je ostala u hotelu. Ne vjerujući što mu se događa, voditelj lokala postavio joj je dva pitanja: "Kad vam već plaćam 35 eura, mogu li barem vidjeti tu haljinu?"

"Ne, ostala je u hotelu! Tko će mi platiti taksi tamo i natrag?"  odgovorila je. „Je li ovakav zahtjev normalan, odnosno uobičajen u vašoj državi?" bilo je drugo pitanje voditelja. "Pa, baš i nije", rekla je „oštećena” gošća.

Šunjić je konačno isplatio iznos da bi izbjegao moguće negativne recenzije na platformama poput Googlea i Tripadvisora, koje, kako kaže, često služe kao sredstvo pritiska. U svojoj objavi Šunjić, osvrćući se na svoje 58-godišnje iskustvo u različitim poslovima, naglašava da mu ugostiteljstvo, posebno sezonsko, predstavlja najveći izazov.  – Međutim, ružnijeg od masovnog, sezonskog ugostiteljstva još nisam vidio. Strava, najblaže rečeno. No, to je moj izbor, moj problem i nikakav razlog za kuknjavu. Idemo raditi dalje! – zaključio je Šunjić.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 3

ZP
Zabranjen pristup
16:02 02.08.2024.

A kako ce izbjeci recenziju ako joj plati? Pa moze mu uzet lovu i pisati opet sto hoce. Ne mogu vjerovati da se ljudi zamaraju recenzijama ako dobro rade

IV
Ico_voljevica
14:06 02.08.2024.

Ja bi joj platil taksi da ode po haljinu

LE
Levanto
12:27 02.08.2024.

Mene interesira je li koke ajmo reć upotrebljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije