SUSRET DRAGOVOLJACA

Dražetić: Postali smo žrtve kapitala i nismo se borili za ovakvu državu

branitelji, požega (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/4
10.06.2012.
u 09:05

Želimo sačuvati sjećanja na poginule suborce radi naraštaja koji dolaze jer je naša novija povijest prepuštena zaboravu, kaže Dražetić.

POŽEGA - Interesne skupine se kod nas bogate na račun običnog čovjeka jer smo postali žrtve kapitala, a nismo se borili za ovakvu državu - komentirao je sadašnje stanje u Hrvatskoj predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Požeško-slavonske županije Stjepan Dražetić na otrvaranju prvog malonogometnog turnira dragvoljaca u Požegi organiziranog u čast poginulih branitelja ove županije.

Dodao je da se ratnike zaboravlja, a djecu poginulih branitelja marginalizira u svakom pogledu.

- Želimo sačuvati sjećanja na poginule suborce radi naraštaja koji dolaze jer je naša novija povijest prepuštena zaboravu - zaključio je Dražetić nakon čega je susrete otvorio požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Zdravko Ronko.

Nastupilo je 16 momčadi sa više od 150 sudionika iz cijele Hrvatske, prvoplasirana je ekipa UHDDR Slav. Brod, druga je Požega, a treća momčad Koprivničko-križevačke županije dok je priznanje za fair play dobila ekipa Otočca.

Komentara 13

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:18 10.06.2012.

Nebi zelio da ometam idilu,....ali pitam se zasto ovakve i slicne skupine nisu kritizirale vlast i drzavnu politiku u vrijeme Sanadera, Kosor i uopce HDZ-a,....zasto se sad javljaju i markiraju. Osim toga,....zemlju ne upropastava kapital nego kriminal. Zasto onda ne izaci otvoreno sa imenima i prezimenima kriminalaca?

DO
dogeatdog
10:05 10.06.2012.

Ljudi su srcem stali na branik naše domovine,a ovakav razvoj društva i situacije u cjelini su oni promućurni znali čim su pročitali programsku knjižicu HDZ-a 1990. Zašto nije valjao socijalizam? Ili je bolje zapitati se kome nije valjao onaj i onakav socijalistički poredak. Vjerojatno samo onima koji su bili željni preuzimanja vlasti kako bi mogli otuđiti ono što su generacije naših roditelja i mi samo stvarali gotovo pola stoljeća. I sada više nema povratka,ili je to vrlo teško bez revolucije. Povijest govori u prilog tome. A koga je kapitalizam,pogotovo ovaj reganovsko-tačerovski usrećio. One koji bi zajašili na grvbaču radniku,sebi u džep stavili što više a njima dali što manje. Samo,dokle će to tako ići. Jer,taj isti neoliberalni kapitalizam uzrokuje slom banaka i posljedično sve drugo,a onda bi mi trebali sanirati te iste banke kako bi nas opet mogli jašiti i praviti budalama.

DU
Deleted user
09:17 10.06.2012.

baš ste se vi borili za ovakvu državu, pa nisu valjda Srbi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije