Restoran Medvednica

Drežnjak: Boban mi ne želi vratiti 900.000 kn koje sam uložio

Drežnjak
Tomislav Miletić/PIXSELL
19.12.2011.
u 10:30

Bobanu je vlasništvo priznato samo na temelju promjene kućnog broja lokala

Marinko Boban, otac nogometne legende Zvonimira Bobana, kazneno je prijavljen zato što je, sumnja se, društvu Dawson – Drežnjak na čelu s Miljenkom Drežnjakom posljednjih deset godina naplaćivao najam restorana u Zagrebu koji nije u njegovu vlasništvu!

Zaposlio deset radnika

Priča počinje prije deset godina kada je Boban Drežnjaku iznajmio derutni buffet “Medvednica” s terasom na uglu Bukovačke i Petrove ulice. Drežnjak, poznati zagrebački ugostitelj, tijekom godina u njega je, prema procjeni sudskog vještaka, uložio više od 883 tisuće kuna. Napravio je kompletan sanitarni čvor, uveo struju, napravio kuhinju, zaposlio deset radnika, ukratko, sredio je prostor i privukao mnoge goste.

Prema ugovoru o najmu Boban je troškove adaptacije trebao isplatiti do kraja isteka ugovora o najmu – u svibnju ove godine. Vrijeme je odmicalo, a Boban je umjesto novca Drežnjaku servirao rješenje o ovrsi! Kaže, deset je godina prošlo i izlazi mi s posjeda.

Drežnjak, direktor tvrtke koja je uložila novac, očajan je jer, kako kaže, osim što Boban nije ispoštovao svoj dio ugovora i platio im uloženo, otkrio je da Boban uopće nije vlasnik tog prostora nego da je riječ o gradskom, odnosno državnom zemljištu. Da je tome tako, dokazuje i činjenica da je Drežnjak lani morao sklopiti ugovor s Gradom kao vlasnikom radi zakupa terase, dok u ugovoru Boban jamči Drežnjaku da su zgrada i terasa njegovi.

Ne priznaje vještačenje

Prijedlog za donošenje rješenja o ovrsi, odnosno iseljenje Drežnjaka iz restorana prihvatila je sutkinja Gordana Komorski na Općinskom građanskom sudu kojoj je Boban kao jedini dokaz vlasništva restorana i terase priložio potvrdu gradskog Ureda za katastar o promjeni kućnog broja buffeta Medvednica!

– Prvom prilikom idem i ja u gradski ured za katastar da se na moj prijedlog na katedrali promijeni kućni broj, pa onda idem k sutkinji Komorski da na osnovi tog neoborivog dokaza vlasništva iseli kardinala Bozanića! – ironično će Drežnjakov odvjetnik Damir Zannoni naglašavajući da su suci potpuno ignorirali činjenicu da Boban Drežnjaku nije vratio ni lipe uloženoga, a da prema zakonu Drežnjak ima pravo zadržati nekretninu dok ne dobije povrat uloženoga.

Boban pak na sve to odmahuje rukom govoreći su oni ugledna obitelj, a ostalo je prepustio svom odvjetniku Hrvoju Spajiću. On u priopćenju demantira da Boban nije vlasnik prostora, a ne priznaje ni sudsko vještačenje, nego tvrdi da Drežnjak nije uložio ništa. S time se pak ne bi složili okolni stanari koji se sjećaju kako je buffet izgledao prije deset ljeta.

Komentara 48

OB
-obrisani-
10:45 19.12.2011.

..interesantno kako se za tili čas objavi nešto negativno o onim akterima koji se usude dignuti glas pritiv mamića i hns-a..i onda mi netko kaže da ne postoji paralerni sustav funkcioniranja struktura..

Avatar Jakov
Jakov
10:47 19.12.2011.

Drežnjak laže da je uložio skoro milijun kuna. Pa on je malo pofarbao WC i kuhinju i tako izvlači novac iz tog lokala već deset godina. Hahaha...ko bi u to povjrovao. A što se tiče vještaka...pa to se kupi ako treba. Kao što je i Drežnjak napravio. Nisi Bobani tu ništa krivi. Drežnjak tu želi izvući debelu lovu i otići u penziju. Da nebi bilo zabune ovaj komentar ne piše Boban ili netko od njegovih već jedan posve neutralan posmatrač odnosno susjed. I još jedna napomena niti Drežnjak mi se ništa nije zamjerio, dapače, simpa je čovjek al je mufljuz.

MK
MKGRA
10:41 19.12.2011.

koliko lokala imaju Bobani po Zagrebu,sve je to legalno dobiveno,da tata Matinko nije bio u Zagrebačkim plavima šef.Što si zamišlaju ti vatreni ako su bili 3.na svijetskom prvenstvu da mogu raditi što si požele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije