drugi ispraćaj u Varaždinu

Milanović: Meni nikada nije neugodno. Žao mi je što su vojnici stajali sat, dva duže

Varaždin: I predsjednik Zoran Milanović ispratio 38. hrvatski kontingent u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
21.11.2022.
u 15:05

Na Banožićevu izjavu da je vojska njegov poligon za obračun s Vladom odgovorio je: "S njim, osobno, jer se obračunava s običnim ljudima, nikakvom Vladom. Nažalost, uživa podršku svog šefa, broja jedan te grupe".

Nakon što je ministar obrane Mario Banožić u 12 sati u Varaždinu nazočio svečanom ispraćaju 38. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo, ispraćaju istog kontingenta od 14 sati prisustvovao je i predsjednik Zoran Milanović. Svečani ispraćaji održani su u Vojarni 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Na pitanje je li mu zbog situacije neugodno, Milanović je na konferenciji za medije kazao kako njemu "nikada nije neugodno". 

- Mislim da sam na pravoj strani povijesti ovaj tjedan - dodao je te kazao kako se Banožić "voli iživljavati na onima koji su slabiji". 

- Meni je žao što su vojnici stajali sat, dva duže. To su profesionalci. Nema potrebe da stoje dva puta, a onda to možemo nazvati vrstom sitne prevare, odnosno generalne probe. Generalne samo zato što su tu bili generali jer on je generalna sramota. Mislim, nije bilo članova obitelji. Članovi obitelji nisu bili na toj farsi koju je organizirao na prijevaru, u zadnji tren. To je grozno, mizerna karakterna osobina - ističe. 

Milanović navodi kako je Banožić došao u Vukovar na otkrivanje spomenika Kati Šoljić i pokušao se "ugurati u polaganje vijenaca"

- Čovjek je došao tamo, privatno. Predstavnik Vlade je bio Medved. I onda je bio protokol, kao što ovdje postoji. On nije vrhovni zapovjednik. Kada se počne ponašati zakonito i ljudski, onda možemo nastaviti razgovarati kao ranije - kaže Milanović. 

Na Banožićevu izjavu da je vojska njegov poligon za obračun s Vladom odgovorio je: "S njim, osobno, jer se obračunava s običnim ljudima, nikakvom Vladom. Nažalost, uživa podršku svog šefa, broja jedan te grupe". 

- Ovo je bila generalna proba - ponovio je Milanović i dodao: "Ako želi biti mažoretkinja moja, može biti". 

- Jedan je svečani ispraćaj - ustvrdio je.

Hrvatska je, kako kaže, bila pripravna za Schengen još kada je predavao dužnost premijera Plenkoviću. 

- Mogli smo tehnički postati država članica Schengena, sve od tada do sada je politika - tvrdi.

Milanović je kazao kako nitko ne kontrolira stanje u Vojno-obavještajnoj agenciji. - Daj da nađemo zamjenu. Međutim, zamjena može biti samo u paketu. Ima cijeli niz stvari koje treba dogovoriti. Ljudi su cijelu vojsku i sustav odlučivanja učinili svojim taocem - rekao je. 

- Neće biti ove ciganije, da 'prostite, ispod stola nego ćemo riješiti paket. Mi nemamo vojnog predstavnika u NATO-u. To su sve stvari koje se dogovaraju. Zato je to došlo na naplatu jer je Plenković donio nekog ponavljača za ministarstva, muljao je u ministarstvu, radio protuzakonite radne, uvlačio službenice... - naveo je Milanović te kazao kako je sve evidentirano u zapisniku. 

- Ja ponovno pitam DORH, je li čovjek kriv, ima li osnova za postupanje - dodaje.

VIDEO Milanović: Zločin je zločin, za njega je teško i nepotrebno tražiti opravdanje

 

Komentara 15

ME
MediciKM
15:51 21.11.2022.

Kolinda, vrati se....molim te!

Avatar Urbani
Urbani
15:43 21.11.2022.

To je onaj premijer koji je "deložirao HV iz gradova🤩🤩

DU
Deleted user
15:20 21.11.2022.

On je bez srama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije