Rat u sj. Africi

Drugu noć zaredom NATO bombardirao Tripoli

Tripoli
Foto: AFP
1/3
25.05.2011.
u 14:03

Bombardiranje je bilo nešto slabije, ali i dalje žestoko. Najavljuju se napadi borbenim heliopterima.

Najmanje pet velikih eksplozija potreslo je libijski glavni grad druge noći zaredom otkako NATO redovito bombardira ciljeve u Tripoliju. Reporter BBC-a navodi da sinoćnji zračni udari nisu bili tako žestoki kao prethodne noći. Zgrade su se ipak tresle te su se i sinoć mogli izdaleka vidjeti plamen i dim.

Spiegelov portal donosi analizu prema kojoj se u Libiji može očekivati snažan angažman NATO-ovih borbenih helikoptera, jer su iz njih pregledniji ciljevi. Guardian je inače u broju od utorka objavio da će V. Britanija do jeseni imati milijardu funti troškova zbog kampanje u Libiji.

Upravo zato, tijekom europske turneje Baracka Obame sve je jači pritisak europskih članica NATO-a koje sudjeluju u napadima na Gadafijev režim da SAD preuzme veću odgovornost te da se jače angažira u tom sukobu.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
14:30 25.05.2011.

ne daj se moamere izdrži još malo.....nestaće im para....pegavim englezima i šugavim amerima a o derpe francuzima ..... sve oličenja demokratije.,..preko kolonija ,i robovlasništva

OB
-obrisani-
14:40 25.05.2011.

ne kaze se hilihopter nego zrakomlat....dokle vise......a tebi,andjelko...kiss.....

EL
ElCapitan
20:11 25.05.2011.

jadan narod libije...pa sto nas tako bombardiras i masovno ubijas predsjednice gadafi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije