Uručeni ugovori

Država poklonila Grad Osijeku 36 hektara zemljišta za proširenje poduzetničke zone

U Poduzetničkoj zoni Nemetin održalo se uručenje ugovora o darovanju zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
04.09.2024.
u 21:10

Zona u Nemetinu se razvija, ispred nas je novi pogon američke tvrtke Jabil, koji će uskoro otvoriti svoja vrata, a tu je i još jedna strana investicija, njemačkog investitora IMS Gear, čije će prvo postrojenje u Europi, izvan Njemačke, biti upravo u Osijeku, kazao je Radić

Država je darovala Gradu Osijeku zemljište u Poduzetničkoj zoni Nemetin u svrhu proširenja te zone u osječkom prigradskom naselju. Ugovor je osječkom gradonačelniku Ivanu Radiću uručio potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

- Grad Osijek je ispunio zakonske pretpostavke i naše zone, a ukupno ih je šest na području grada, dosegle su popunjenost preko 50 posto te su se stoga stekli uvjeti za darovanje ovog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Nemetin. Veličina je zemljišta 36 hektara, a procijenjena vrijednost 12,9 milijuna eura - započeo je gradonačelnik Radić.

- Na području grada Osijeka trenutno bilježimo rekordno visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. Zaposlenih je 52.430, što je u odnosu na 2021. godinu, kada sam preuzeo odgovornost za vođenje grada, 2900 više. Zona u Nemetinu se razvija, ispred nas je novi pogon američke tvrtke Jabil, koji će uskoro otvoriti svoja vrata, a tu je i još jedna strana investicija, njemačkog investitora IMS Gear, čije će prvo postrojenje u Europi, izvan Njemačke, biti upravo u Osijeku. Dolaskom Jabila, Grad Osijek je izašao na europsku i svjetsku investicijsku kartu - nastavio je Radić.

Kazao je kako već ima zainteresiranih i za parcele na tek darovanom zemljištu. Slijedi, najavio je, komunalno opremanje tog dijela zone i parceliranje zemljišta, a potom će ono na natječaju biti ponuđeno zainteresiranim investitorima. Radić je najavio i kako će Grad Osijek sudjelovati u izgradnji 206 APN-ovih stanova u Vinkovačkoj ulici, a čija je procijenjena vrijednost 23 milijuna eura.

POVEZANI ČLANCI:

- Što se tiče stambene politike, pripremamo još dvije mjere. Desetak stanova u vlasništvu Grada Osijeka ponudit ćemo po određenim uvjetima mladim obiteljima. U Mjesnom odboru Tenja, gdje smo u ponedjeljak otvorili novi vrtić, imamo zemljište, baš preko puta vrtića, koje ćemo također parcelirati, na 28 parcela, i dati pravo građenja, također po određenim uvjetima, mladim obiteljima koje želimo zadržati na području grada Osijeka - poručio je Radić.

- Ne događa se tek tako da im darujemo zemljošte. Grad ne bi mogao dobiti tako veliku nekretninu da nije izgradio i realizirao svoje velike gospodarske zone - rekao je ministar Branko Bačić. Naglasio je i važnost gradnje višestambenih zgrada s ukupno 206 stanova u modelu poticajne stanogradnje.

- Planirana je cijena jednog kvadrata 1300 eura, što mislim da je iznimno prihvatljiva cijena - najavio je Bačić. Ministar je osječkom gradonačelniku jučer uručio još tri ugovora - dva za energetsku obnovu, konkretno Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka te Dječjeg vrtića Krijesnica, i za proširenje Novogradskog groblja. 

>> FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

U Poduzetničkoj zoni Nemetin održalo se uručenje ugovora o darovanju zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Osijeku
1/13

Komentara 3

AN
antonelić
09:01 05.09.2024.

ovim poklonom gosp. plenkovića grad osijek ulazi u red gradova koji su " izašli na europsku i svjetsku investicijsku kartu " ... na toj investicijskoj karti smo iza rumunjske i bugarske ali još uvijek ispred albanije ... bravo za uspješnog plenkovića ... još samo da završi brod algomu što se krčka 7 godina u kvarerskom zaljevu ... ps. i ako je moguće da nam podigne povratnu naknadu za pet ambalažu ...

VO
Vorg
07:11 05.09.2024.

Izbori su sve bliže

ZO
Zorica48
02:57 05.09.2024.

Bilo bi zanimljivo dobiti podatak koliko Vlada ulaze u one gradove i mjesta gdje nije na vlasti hadeze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije