županjska posavina

Državni se stožer povukao s područja poplave

Gunja,poplava
Marko Mrkonjić/PIXSELL
15.06.2014.
u 22:07

Veću ulogu sada imaju ministarstva – kazao je Ostojić

Nakon mjesec dana djelovanja na poplavljenim područjima od danas u 15 sati državni Stožer za zaštitu i spašavanje završio je svoje aktivnosti u županjskoj Posavini. Aktivnosti na terenu ponovno provodi županijski Stožer za zaštitu i spašavanja što, kako je kazao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ne znači da se država u cijelosti povlači s tih terena.

– Bit će smanjen broj pripadnika vojske, policije, a i Hrvatska gorska služba spašavanja više nema potrebe biti na terenu. Veću ulogu sada imaju ministarstva – kazao je Ostojić. Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić rekao je da se stanje na stradalim područjima popravlja, ali je i dalje teško.

Službe i stručnjaci, kako kaže, koji su dosad radili u sklopu DUZS-a, bit će i dalje na raspolaganju županijskom stožeru, a sjedište mu je u Vrbanji pokraj Gunje. Volonterski kamp sada je u susjednim Drenovcima. Međunarodno stručno povjerenstvo istražit će zašto je puknuo nasip u Rajevu Selu.

>> Stručno povjerenstvo obišlo mjesto proboja nasipa: 'Nema zataškavanja'

Komentara 1

OB
Objektivno...
23:19 15.06.2014.

A šta je s onim brojem 060 90 11 i prikupljenih 60 miliona kuna??? Koje je to ministarstvo uzelo? Ministarstvo sušenja? Pa jel kuće ne suši Sunce bespla? Kad ćemi mi konačno vidjeti tu lovu? Ajmo lovu na sunce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije