TROJE MRTVIH

Državni tajnik o tragediji na Lošinju: 'Svi smo vrlo potreseni. Svi članovi posade su bili iskusni'

Zadar: Državni tajnik Josip Bilaver dao izjavu o jučerašnjoj nesreći kada su smrtno stradala trojica djelatnika Jadrolinije
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
12.08.2024.
u 12:42

U nesreći su život izgubila tri člana posade trajekta, a jedan član posade teško je ozlijeđen i hitno medicinski zbrinut u KBC-u.

Državni tajnik za more i fondove EU Josip Bilaver dao je izjavu za novinare o tijeku istrage o tragičnoj nesreći posade Jadrolinijina trajekta "Lastovo". Bilaver je kazao kako se istražuju svi elementi događaja te da će se, nakon što se istraga završi, oglasiti svi uključeni i izvijestiti javnost. Kazao je kako je ovaj događaj nezapamćen te da je svima u interesu da se ovakvi događaji u budućnosti spriječe i naglasio da je sustav siguran s obzirom na to koliki broj linija prometuje. Kazao je da ne želi prejudicirati ničiju krivnju te da ne bi htio nagađati o uzroku nesreće.

Rekao je i kako bismo svi mi htjeli da brodovi Jadrolinije budu potpuno novi te da dnevno imaju 600 isplovljavanja, da je u floti 57 brodova te istaknuo kako nije realno i financijski moguće da svi brodovi budu potpuno novi.

– Uprava je imala određene investicije u vezi s nabavom novih brodova, trenutačno je u pripremi dokumentacija za šest novih plovila. U ovom trenutku u Jadroliniji nabavljamo tri nova katamarana i to je proces koji traje i koji će trajati. Nakon što ovo nabavimo, za nekoliko godina morat ćemo obnavljati ove brodove koji se sada nabavljaju – poručio je Bilaver.

– Cijelo vrijeme u kontaktu smo s Jadrolinijom i apeliramo da sigurnost bude što veća – kazao je.

Rekao je kako ne može govoriti o tome što je pisalo u brodskom dnevniku. Kazao je kako je cilju istrage da oni koji rade na njoj taj posao obave u miru i da nas obavijeste o tim pitanjima. – Svi članovi posade bili su iskusni. Sve ćemo znati vrlo brzo – poručio je Bilaver koji je kazao kako su svi potreseni ovim događajem.

VEZANI ČLANCI

Tajnik Bilaver rekao je i kako Lučka kapetanija redovno obavlja preglede "pa tako i za ovaj brod" te da će u sklopu cijele istrage biti naznačeno kada je obavljen pregled trajekta Lastovo. Rekao je kako putnici mogu biti sigurni te se mogu pouzdati u Jadroliniju i sve djelatnike Jadrolinije.

– Oni obavljaju svoj posao savjesno i odgovorno, nažalost nesretni događaji se, eto, dogode. I na svima je nama da vidimo kako i na koji način možemo unaprijediti sustav da se nešto slično u budućnosti ne bi dogodilo – rekao je Bilaver.

U nesreći su život izgubila tri člana posade trajekta, a jedan član posade teško je ozlijeđen i hitno medicinski zbrinut u KBC-u.

Komentara 3

Avatar gusjenica
gusjenica
13:02 12.08.2024.

Nije jasno zašto si se javio kad nemaš što reći. Nikoga ne zanima kako se vi osjećate zbog ove nesreće.

HR
hrza
13:05 12.08.2024.

A da niste malo zadocnili. Trebalo je bit potresen ali prije tragedije.

NO
Nordik
13:07 12.08.2024.

Butkoviću, da li je direktor još zaposlenik Jadrolinije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije