VAŽAN SUMMIT

Državnici počinju stizati u Dubrovnik: Sve funkcionira relativno normalno, osim jedne stvari

Dubrovnik
Foto: Tomislav Krasnec
1/6
09.10.2024.
u 10:33

Vlada kao organizator summita tražila je od akreditiranih novinara da ne otkrivaju javno podatke o točnoj lokaciji održavanja summita i satnici pojedinih događanja na summitu

U Dubrovnik od jutros počinju stizati državnici koji sudjeluju na današnjem summitu između Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe, ali grad, unatoč velikom prisustvu policije i drugih sigurnosnih službi, funkcionira relativno normalno. Barem do trenutka kad će se promet zaustavljati zbog prolaska štićenih kolona, što se očekuje poslije 11 sati.

Jedino što već od jutra ne funkcionira bio je odnos organizatora, hrvatske Vlade, prema akreditiranim novinarima jer neki od njih nisu dobili satnicu i druge detalje načina na koji će novinari moći pratiti summit. Jedan takav dokument distribuiran je iz Vlade jučer medijskim redakcijama, ali ispostavilo se nije distribuiran svim akreditiranim novinarima, što je propust u odnosu na uobičajeni način rada organizatora ovakvih summita, kakve Hrvatska, pa onda ni Vlada i njezine službe, zapravo nema često prilike organizirati.

Kako neslužbeno doznajemo, akreditirano je šezdesetak novinara, snimatelja i drugih predstavnika medija. Povrh toga, neki novinari i snimatelji dolaze s nacionalnim delegacijama, tako da se očekuje više od stotinu medijskih predstavnika. Vlada kao organizator summita tražila je od akreditiranih novinara da ne otkrivaju javno podatke o točnoj lokaciji održavanja summita i satnici pojedinih događanja na summitu. O svemu ćemo tijekom dana izvještavati na vecernji.hr.

GALERIJA Snajperisti, dronovi, mornarica... Pogledajte kako se osigurava Dubrovnik kada u njega stiže Zelenski
Dubrovnik
1/15

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najštićeniji je sudionik summita, domaćin mu je hrvatski premijer Andrej Plenković, a sudjeluju još i predsjednici Slovenije, Kosova, Crne Gore i Srbije, zatim premijeri Grčke, Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine te Sjeverne Makedonije. Tursku, Rumunjsku i Moldovu predstavljaju ministri vanjskih poslova. Do sinoć je i Srbija imala najavljenog ministra vanjskih poslova Marka Đurića kao svog najvišeg predstavnika na summitu, ali sinoć je srpska diplomacija javila da ipak stiže predsjednik Aleksandar Vučić

Predsjednik RH Zoran Milanović danas prijepodne iz Zagreba leti za Krakow. “Predsjednik Republike posjetit će Državni muzej Auschwitz-Birkenau, gdje će odati počast žrtvama holokausta i nacističkih zločina”, najavljeno je iz Ureda predsjednika.

Komentara 1

Avatar Looney Tunes
Looney Tunes
11:04 09.10.2024.

Okruženi smo ruskim špijunima i slugama, a ni kod nas ih ne manjka. Ubojstvo Zelenskog bi Rujama riješilo puno tog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije