NAKON SUMMITA

Franković: 'Postoje indicije da Milanovićevu kampanju financira Rusija'; Benčić: 'Nadam se da ste svjesni što ste upravo rekli'

Foto: PIXSELL
1/4
12.10.2024.
u 10:45

- Predsjednik Milanović od trenutka agresije se ponaša kao ruski oficir u RH - kazao je Mato Franković

Nakon summita u Dubrovniku, na kojeg je stigao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kazao je kako postoje indicije da ruski kapital financira Milanovićevu kampanju, a zastupnica stranke Možemo Sandra Benčić dodala kako su to ozbiljne optužbe. Benčić je, uz to, ustvrdila je kako se najmanje priča o samom sadržaju summita.

- Ono što me zaista čudi i zamjera je da premijer nije dogovorio unaprijed situaciju sa sudionicima da ne bi bilo ove vrste ekscesa i showa koji je Vučić napravio. Znamo tko je Vučić i od njega ne možemo ništa bolje očekivati. Svima nam je posebno žao zbog onih građana koji su time direktno povrijeđeni jer su iz ratnih područja, a Dubrovnik je svakako ratno područje - rekla je u emisiji HRT-a "Studio 4".

- A Vučić kao Vučić, on uvijek luta i provocira. To je njegov način vođenja politike. Činjenica je da je on došao u Hrvatsku, Dubrovnik i dao podršku Ukrajini. To je ono što je bitno i značajno. Ja sam njega smatrao četnikom prije, četnikom danas i on će biti četnik zauvijek. Oni se ne mire sa svojim porazom u Dubrovniku i RH. Željeli su napraviti stariji i ljepši Dubrovnik, u tome nisu uspjeli, a meni osobno malo zadovoljstvo pričinja što je mogao samo patiti i gledati lijepi Dubrovnik, a ne samo otići u njega. Nije mu baš bilo svejedno, jer je za razliku od drugih lidera koji su tamo bili, sve do jedan od njih bio u gradu i na Stradunu, a Volodimir Zelenski je posjetio spomen-sobu braniteljima. Vučić se zaključao u sobu i nitko osim novinara i sudionika ga nije vidio. Dajemo mu preveliku važnost - komentirao je Franković. On je, naime, kritizirao Zorana Milanovića i ustvrdio kako postoje "vrlo jasne indicije da kampanju predsjednika Zorana Milanovića financira Rusija odnosno ruski kapital".

- Sve ono što on radi posljednjih mjeseci i godina je zalaganje za politiku agresije prema Ukrajini. Jasno je da postoje indicije i da postupci predsjednika Milanovića ukazuju na to. Predsjednik Milanović od trenutka agresije se ponaša kao ruski oficir u RH - dodao je. 

Benčić je odgovorila kako su to "vrlo ozbiljne optužbe". - Kada bi postojala institucija koja bi bila financirana od bilo kakve sile, a pogotovo Rusije, mi bi imali ozbiljan sigurnosni problem. Nadam se da ste svjesni što se upravo rekli. Na temelju ovog ću tražiti izvješće na Odboru za nacionalnu sigurnost da vidimo postoje li u Hrvatskoj političari koje financira ruski kapital - rekla je za HRT.

GALERIJA Zelenski i Plenković prošetali Stradunom uz strogu pratnju osiguranja: Turisti ih neprestano fotografirali
1/11

Komentara 84

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
10:57 12.10.2024.

Postoje indicije da hdz financira sdss. Ops, pa to nisu indicije nego činjenice.

Avatar Idler 3
Idler 3
11:02 12.10.2024.

Vučić se zaklučal v izbu i gorko plakal - kak je bre lep ovi Dubrovnik, kak je bre lep 😜

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
10:54 12.10.2024.

Rusi uvjek koriste najgluplje ljude u drzavi, te one koji su potkupljivi oboritom ribom.😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije