Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'JOŠ IMA DOBRIH LJUDI'

Dubrovčanin oduševljen gestom sugrađanina: 'Nije želio reći ni ime ni broj telefona'

Pogled na dubrovačko područje
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
21.05.2021.
u 23:11

Čovjek iza nje koji je bio na redu vidio je kako gospođa ima problem pa je blagajnici rekao da će on podmiriti račun, što je i napravio

Čekajući u redu za blagajnu, muškarac u Dubrovniku svjedočio je divnoj gesti sugrađanina koja ga je toliko dirnula da ju je odlučio podijeliti s redakcijom Dubrovačkog dnevnika, kako bi, kaže, pokazao da ima još dobrih ljudi.

Naime, gospođi koja je stajala u njegovom redu nije prolazila kartica.

- Gospođi u dva navrata nije prolazila kartica, vjerojatno joj je sto razloga prošlo kroz glavu, a najcrnji je onaj ili da jednostavno nema novaca - započeo je priču svjedok događaja te dodao kako to nije u ovo doba pandemije i nije nešto čudno.

- Čovjek iza nje koji je bio na redu vidio je kako gospođa ima problem pa je blagajnici rekao da će on podmiriti račun, što je i napravio. Gospođa je inzistirala da joj ovaj dobročinitelj da broj telefona što ovaj nije želio napraviti. Tek je na kraju na inzistiranje rekao da se zove Alija Čustović - rekao je sugovornik koji nije krio zadovoljstvo da još uvijek ima dobrih ljudi koji su voljni nepoznatim ljudima pomoći u nevolji.

Pošteni i dobronamjerni Alija je plativši račun gospođe gotovinom svoju spenzu odlučio platiti također karticom. Kako kreditna kartica ni njemu nije prolazila na kraju je ispalo da je problem sa sustavom naplate kartica i da u cijeloj butizi kartice nisu neko vrijeme prolazile.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
crocro
05:27 22.05.2021.

Sva sreća da se to dogodilo u poštenoj Hrvatskoj. Da se to dogodilo u deželi balkanskog janeza, nema šanse odmah bi zvali policiju pa na ispitivanje ili ne daj Bože da u deželi izgubite novčanik gdje je deficit poštenih ljudi. Tamo gdje je strogo duboko balkansko ponašanje, tamo se noćima razmišlja kako nešto susjedu maznuti pa makar to bio i Hrvatski teritorij u obliku ozemlja i mora. Tamo vlada čisto poštenje i čisti prsti što je dokazano na arbitražnom sudu. Sve je to za oprostiti, Hrvati su poštenjaci i oni praštaju pogotovo ako se radi o neizlječivoj mentalnoj bolesti koju posjeduje janez Hrvatski idol. Pomozi mu Bože o ozdravljenju ako je to ikako moguće.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
23:43 21.05.2021.

Dubrovčanin oduševljen gestom sugrađanina: 'Nije želio reći ni ime ni broj telefona dok mi je uz Boga I domoljublje maznuo novčanik'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije