Ukinut proračun Zadra

Dukić: Ovo je točka na i svim njihovim lažima; Vučetić: Ukinut je HDZ-ov proračun

Zadar: Konferencija za medije na temu planiranog građenja novih vrtića i objave upisnih lista u gradske vrtiće
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
16.07.2024.
u 13:18

Podsjetimo, u Zadru HDZ ima gradonačelnika, ali nema većinu u vijeću i kriza traje zapravo cijeli mandat s nizom međusobnih optužbi i pozivanja međusobno na ostavke koje nitko nije dao

Nakon što je portal zadarski.hr objavio da je Visoki upravni sud na sjednici Vijeća za ocjenu zakonitosti općih akata službeno i ukinuo proračun Grada Zadra za 2024. godinu o presudi upravnog suda ubrzo se oglasio i HDZ-ov gradonačelnik Branko Dukić.

Presuda Visokog upravnog suda potvrdila je sve ono o čemu govorim već sedam mjeseci. Ovo je točka na „i“ svim njihovim lažima i obmanama kojima su skidali krivnju sa sebe uporno radeći štetu našim sugrađanima. S obzirom na višekratno odbijanje donošenja proračuna i s vlastitim prijedlozima i amandmanima, a da su do sada potrošili sve moguće alibije tipa prostorni plan, baš kao i murale i krematorije, ipak mislim da od proračuna opet neće biti ništa.

A, znajući njihove političke i karakterne vrijednosti, ni ovo ne mora biti kraj njihovoj političkoj tragediji. Ne treba biti prorok da bi se predvidjela njihova reakcija kojom će sebi osigurati još pola godine mrcvarenja proračunskih korisnika i blokade projekata koji su na čekanju već skoro osam mjeseci. Pokušat će baš sve kako bi izbjegli i donošenje zakonitog proračuna i nastavili agoniju svih nas koji pokušavamo održati javne funkcije, ali i tisuće proračunskih korisnika na životu. Vrtići i škole, groblje i javne garaže, socijalni i kulturni programi, aktivnosti u sportu, plaće proračunskih korisnika koje su ispod svakog prosjeka bilo kojih javnih službi u RH, njima su apsolutno prihvatljiva žrtva u borbi za bilo kakav privid vlasti. Čekam da me iznenade - sadržaj je izjave koju su nam poslali iz ureda gradonačelnika Zadra Branka Dukića.

Podsjetimo, u Zadru HDZ ima gradonačelnika, ali nema većinu u vijeću i kriza traje zapravo cijeli mandat s nizom međusobnih optužbi i pozivanja međusobno na ostavke koje nitko nije dao. Hoće li biti raspušteno gradsko vijeće i izabran povjerenik do skorih redovnih lokalnih izbora.

- Visoki upravni sud je poništio proračun koji je usvojio HDZ znajući da je nezakonit. Oporba ne smije doći u situaciju da sada ne usvoji proračun kojim će se planirati rashodi u sljedeća četiri mjeseca. To će biti proračun visokog upravnog suda i antihadezeovske većine u vijeću. Sada slijedi prijedlog novog proračuna za 2024. na kojem će uvrštavanje uvjeta i amandmana gradonačelnikovu proračunu opet predložiti antihadezeovska većina - rekao je za Večernji list predsjednik gradskog vijeća Marko Vučetić.

GALERIJA Raskošna kuća Luke Modrića u elitnom zadarskom naselju

Zadar: Konferencija za medije na temu planiranog građenja novih vrtića i objave upisnih lista u gradske vrtiće
1/19

Komentara 1

JA
Jatiser
13:33 16.07.2024.

Gdje hdz kroči trava ne raste :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije