Vukovar

Dunav nam je poveznica i prilika da potvrdimo zajednički identitet

dunavska konferencija (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
29.04.2011.
u 16:01

U vrhu hrvatskih prioriteta, unutar Dunavske strategije, nalazi se obnova Luke Vukovar

Svega dva tjedna otkako je Vijeće Europe u travnju prihvatilo Dunavsku strategiju, u Vukovaru je održana Dunavska konferencija na kojoj su sudjelovali predstavnici 14 zemalja Europe od kojih su njih osam punopravne članice EU.

Konferenciju je otvorila predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor ističući da je veoma bitno da aktivnosti unutar Dunavske konferencije nisu ograničene samo na zemlje članice EU kao i da Hrvatska jamči svoj pun angažman u svim projektima i aktivnostima ove organizacije koja okuplja zemlje podunavskog sliva.

– Rijeka Dunav nam je poveznica i prilika da potvrdimo svoj zajednički dunavski identitet. U vrhu hrvatskih prioriteta, unutar Dunavske strategije, nalazi se obnova Luke Vukovar, izgradnja višenamjenskog kanala Dunav – Sava kao i razminiranje poljoprivrednih i šumskih površina na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije – rekla je Kosor dodajući da je ovo veoma bitan događaj za Hrvatsku prije skorog punopravnog pristupanja EU.

Tijekom održane Dunavske konferencije zaključeno je da uspješna provedba strategije, u koju se moraju uključiti svi segmenti društva, predstavljaju ključan interes svih zemalja kao i da sve zemlje članice daju trajnu političku potporu provedbi strategije. Traži se i kontinuirani angažman zemalja sudionica u svim prioritetnim područjima kao i uključenost javnog i privatnog sektora, ali i angažman regionalnih i lokalnih vlasti.

Predsjednica Odbora regija EU Mercedes Bresso napomenula je da Hrvatska koordinira aktivnosti u dva poglavlja, i to u zaštiti okoliša i jačanju konkurentnosti poduzeća gdje surađuje s dvije njemačke regije, kao i da Dunavska strategija ima snažnu potporu EU. Istaknula je i da lokalne i regionalne vlasti u EU ostvaruju 70 posto javnih ulaganja te da će upravo one biti veoma važan element održiva Dunavskog razvoja.

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:14 29.04.2011.

kako se ovaj antihrvatski i pročetnički HDZ uvlači Srbiji..nekad je Dunavom stizalo oružje iz Srbije četničariji u Hrvatskoj s kojima koalirate.Fuj bljak

KO
kolovoz
18:17 29.04.2011.

a joj prijatelju vi predadoste cijeli dunav srbiji-a sta je sa drugim podunavskim zemljama pocevsi od samog izvora pa do nas samih-dunav je plovan i u suprotnom pravcu od srbije

OB
-obrisani-
19:14 29.04.2011.

Velikosrpska megalomanija stalna je prijetnja miru, pa tako i podunavlju - u nedavnoj agresiji, cilj im je bio prisvajanje cijele desne obale hrvatskog podunavlja, jer njihov zločinački um nalazi se na razini nekadašnjih stepskih nomada avara, huna i turaka, koji su znali samo za otimanje i haračenje tuđeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije