ne služe na čast

DUZS: Piromani među vatrogascima izolirani su primjeri

požar, šibenik, vatrogasci, vatra (1)
Duško Jaramaz/PIXSELL
29.08.2012.
u 13:35

Nakon izjave ravnatelja policije da i vatrogasci potpaljuju požare, iz DUZS-a stiže podatak da su u proteklih deset godina zbog toga kažnjene četiri osobe

– Jako je teško stati na kraj piromanima jer se nikada ne zna pali li on to kao “klasični” piroman ili je riječ o obijesti ili nečem trećem. Imali smo slučajeva da su vatrogasci sami palili pa onda gasili požare – rekao je novinarima u utorak Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije. 

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje morali su reagirati.

– DUZS se ograđuje od svakog zlonamjernog ili krivog tumačenja navedene izjave usmjerene eventualnom diskreditiranju profesije vatrogasaca – kažu u priopćenju. 

Naglasili su da su im u proteklom desetogodišnjem razdoblju (od 2001. do 2011.) poznata četiri slučaja u kojima su otkrivene i kazneno procesuirane četiri osobe iz vatrogasnog miljea, odgovorne za podmetanja požara.

S obzirom na ukupan broj vatrogasaca koji su angažirani na priobalju (samo ove godine bilo ih je oko osam tisuća), smatraju da takvi slučajevi govore o činjenici da u svakoj profesiji, pa tako i u vatrogastvu postoje izolirani primjeri.

– Ti počinitelji kaznenih djela svojim postupcima ne služe na čast svom pozivu, ali ga ne smiju niti obilježavati – kažu u DUZS-u zaključujući:

– Upravo sustav vatrogastva takve počinitelje kaznenih djela ne smatra svojim pripadnicima te otklanja svaku mogućnost poistovjećivanja s tisućama ostalih u svojim redovima koji časno obavljaju svoj posao.

 

Ključne riječi

Komentara 4

VE
velikazmija
14:00 29.08.2012.

jesu li to vatrogasci- krtice - drugačije ne razumim --

DR
drznedaj
14:07 29.08.2012.

Gluposti, znas se, i dokazano je znastveno, da su vecina piromana bivsi ili aktivni vatrogasci. Al to nikako ne znaci da su svi vatrogasci piromani

Avatar alien79
alien79
15:20 29.08.2012.

A šta među murjacima nema piromana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije