Na rubu egzistencije

Dva mjeseca živimo na kruhu i masti koju isprosimo u selu

pomoc
18.10.2010.
u 16:36

Najveći dio socijalne pomoći, ističe, potroši se na lijekove za supruga Ivu, koji je srčani bolesnik i pod stalnim liječničkim nadzorom te za najstarijeg sina koji ima kronični bronhitis te alergije.

Kućica s dvije sobe i hodnikom između njih, odnosno prostor ne veći od 25 četvornih metara u kojem živi petočlana obitelj Didović iz Posavskih Podgajaca, teško se može nazvati domom. Supruzi Mirjana i Ivo spavaju u kuhinji pregrađenoj ormarima, u kući nema kupaonice, a zahod postoji samo vani. Da stvar bude gora, Ivo je prije nekoliko mjeseci ostao bez posla pa obitelj sada živi od 1050 kuna socijalne pomoći.

Bez ogrjeva za zimu

– Od tog novca prvo kupimo brašno i kvasac za kruh koji sama pečem. Da ne bismo jeli suhi kruh, s vremena na vrijeme isprosimo nešto masti u selu pa njome namažemo krišku kruha i to nam je glavna hrana. Djeca litru mlijeka nisu vidjela već duže, a najteže mi je kada dvojicu mlađih sinova, koji pohađaju prvi srednje i sedmi razred osnovne, trebam poslati u školu, a nemam im novca barem za kiflu – jada se majka Mirjana, koja je u posljednja dva mjeseca smršavjela 16 kilograma. Najveći dio socijalne pomoći, ističe, potroši se na lijekove za supruga Ivu, koji je srčani bolesnik i pod stalnim liječničkim nadzorom te za najstarijeg sina koji ima kronični bronhitis te alergije. Za kupnju odjeće i obuće ne ostaje ništa, a zbog situacije u kojoj se nalaze još, iako je zima na pragu, nisu nabavili ogrjev. Hladnoću u kući dodatno stvara betonski pod.

Ublažite nam bijedu

– Više nemamo snage ni volje za životom, jedina su nam nada dobri ljudi voljni da nam malo ublaže ovu bijedu – govori gotovo u suzama otac Ivo Didović. Novac za obitelj Didović iz Posavskih Podgajaca može se uplatiti na tekući račun broj 3208110479 otvoren u HPB-u na ime Ivo Didović, a druge vrste pomoći mogu se ponuditi na telefon 032/867-188.

Ključne riječi

Komentara 88

MA
marko53
21:24 18.10.2010.

vidim SKOJ-Kod nas nije bilo ovaca niti koza, samo da znaš.Drugo daj komentar što sam pogrešno napisao. A, da ti se toga ne sjećaš. Tata ti bio u partiji imao si i ptičijeg mlijeka.Nismo svi iste sreće.Samo što ja sad ne kukam partizančino. Vremena se mijenjaju. Hebi ga.

Avatar sebastian
sebastian
17:44 18.10.2010.

Nije mi uopce zao, jer svi ti kreteni nisu u stanju da sruse tu vladu koja ih je dotjerala do takvoga stanja....!!

OB
-obrisani-
19:27 18.10.2010.

Bravar je bio bolji Omogućio je ološu besplatno školovanje koje nas danas tlači

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije