'USKORO SE VRAĆAJU U NJEMAČKU'

Dva njemačka borbena zrakoplova snimljena kako prenose nuklearne bombe

Jagel: Održan aero show NATO Tiger Meeting
Foto: Matthias Neurohr / Eibner_Pressefoto
1/3
07.09.2024.
u 15:33

"Obje letjelice trenutno su u SAD-u na testiranju, koje je održano u zračnoj bazi Edwards u Kaliforniji", naglasio je glasnogovornik Ureda za nabavu njemačkog Bundeswehra

U zračnoj bazi Edwards u Kaliforniji nedavno su primijećena dva njemačka borbena zrakoplova kako prenose nuklearnu bombu ispod trupa. Naime, fotografije su objavljene na društvenim mrežama, a prikazuju mlažnjak opremljen trenažerom za nuklearnu bombu B61-12, neeksplozivnom verzijom oružja koje se koristi za obuku. Ta nuklearna bomba je najnovija varijanta u obitelji B61 te ima eksplozivnu snagu do 50 kilotona TNT-a. 

Atomske bombe koje su 1945. godine bačene na Hirošimu i Nagasaki su imale snagu od 25 kilotona, piše Defence Blog. Glasnogovornik Ureda za nabavu njemačkog Bundeswehra, Sören Schmelz, je potvrdio da su avioni bili u SAD-u u sklopu kampanje "Silent Companion 24".

POVEZANI ČLANCI:

"Obje letjelice trenutno su u SAD-u na testiranju, koje je održano u zračnoj bazi Edwards u Kaliforniji, dok je instrumentacija obavljena na poligonu Tonopah Test Range u Nevadi" objasnio je Schmelz. Osim toga, dodao je kako će se oba zrakoplova uskoro vratiti u Njemačku, negdje između 11. i 13. rujna te da je ovo testiranje služilo da istakne ulogu Njemačke u NATO-ovoj strategiji nuklearnog odvraćanja. 

>> FOTOGALERIJA Rusiju 25 godina vodi ovaj čovjek: Zovu ga diktatorom i ratnim zločincem, a privatni život krije kao zmija noge

Jagel: Održan aero show NATO Tiger Meeting
1/29

Komentara 10

BA
Babylon
17:03 07.09.2024.

Bio bi zanimljiv novinarski osvrt na ruske avijone koji nose nuklearne bombe...

LU
luftbrenzzer
17:09 07.09.2024.

Ni govora. Ameri jako vole svoje partnere u EU. Nedaj Bože da krene nuklearni rat, oni bi sasvim sigurno poslali na desetke ili stotine nuklearni bombi da pomognu Europi. Ne bi je ostavili na cijedilu kako nisu ni Ukrajinu kojuju filaju milijardama novca i ogromnom vojnom pomoći. Europa može mirno spavati jer je Amerika uz nju. Ako Rusi polude i sruše stotinjak bitnih gradova u Europi, biti će im barem desetorostruko vraćeni i svi sretni.

ZI
ziva___istina
07:34 08.09.2024.

Ovi su zaglavljeni u vremenu. Nuklearne bombe se vise ne nose nego salju hipersonicnim raketama, ako ih imas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije