Nakon 18 godina

Dvije obitelji odbile smještaj pa žive u kućama bez struje i vode

gaza07
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
20.11.2011.
u 11:10

U Prognaničkom je naselju od 1993. do 2007. godine zbrinuto oko 5.000 prognanika. Parcela je u državnom vlasništvu

Nezadovoljstvo obnovom ili lokacijom ponuđene kuće opravdanja su zbog kojih dvije obitelji, od toga jedan samac, još žive u dotrajalim kućicama u nekad prognaničkom naselju na karlovačkoj Gazi koje je službeno zatvoreno još 2007. godine. Preostali stanari žive u montažnim kućama kojima je davno istekao rok trajanja, bez struje, vode, plina. Snalaze se, kaže J. Marić, jedan od samaca koji tamo živi jer ponuđenim smještajem nije zadovoljan.

 – Dvije obitelji koje i dalje borave u naselju u svom vlasništvu imaju nekretninu, jedna od obitelji je stambeno zbrinuta i ima potpisan ugovor o najmu, a druga je odbila u više navrata ponuđen stambeni smještaj – kažu u Ministarstvu regionalnog razvoja. Za njih su ti slučajevi riješeni. Naselje, gdje je od 1993. do 2007. živjelo oko 5.000 prognanika u državnom je vlasništvu.

 – Ministarstvo zaštite okoliša, kroz projekt stambenog zbrinjavanja stradalnika iz Domovinskog rata predviđa izgradnju stambeno-poslovne građevine sa 55 stanova i poslovnim prostorom u prizemlju građevine. Krajem kolovoza ove godine zaključen je Ugovor o izradi projektne dokumentacije – kazala je Andreja Barberić, glasnogovornica grada Karlovca. Gradnja je predviđena 2013. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije