teška nesreća

Dvije osobe poginule u sudaru autobusa i automobila na A1

sudar busa i auta (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/9
15.09.2010.
u 10:51

Vozač autobusa zbog šoka je završio u gospićkoj bolnici. Nije vozio pijan.

– Došao sam po sina i njegova tri prijatelja i, koliko sam vidio, sreća je da autobus nije izletio s autoceste – rekao nam je jedan roditelj nakon stravične prometne nesreće, sudara autobusa i osobnog automobila danas ujutro.

U automobilu su poginuli supružnici iz Ludbrega u dobi od 65 i 75 godina. Oko 9.30 sati na autocesti kod čvorišta Sveti Rok u smjeru Zagreba, na njihovu je opel corsu, zbog prevelike brzine, prednjim dijelom naletio autobus agencije Terra u kojem su bila djeca iz zadarske osnovne škole. Corsu je udario sa stražnje strane te je potpuno uništio auto. Supružnici su na mjestu preminuli.

Nakon naleta autobusa, auto je ostao potpuno smrskan i gotovo bez krova. Na autocesti su nakon sudara ostale razbacane stvari poginulih i tragovi kočenja autobusa dugi možda i 300 metara. Autobusom su prema Medulinu na četverodnevnu ekskurziju krenuli osmaši škole Šimuna Kožičića Benje, a ta je škola organizirala ekskurziju za 157 učenika u tri autobusa. U prometnoj nesreći sudjelovao je autobus koji je prevozio učenike 8b i 8c razreda. Dvije djevojčice zadobile su lakše ozljede i osjetile su bolove u vratu. Uz to, većina od 48 djece pretrpjela je šok. Nakon informacije o teškoj prometnoj nesreći, dio roditelja panično se svojim automobilima zaputio po djecu.

Većina djece ipak se vratila zamjenskim autobusom ispred škole, gdje su ih čekali zabrinuti i uplakani roditelji. U školi im je ponuđena pomoć psihologa.

– Krenuli smo na ekskurziju i djeca su bila vesela. Kada smo krenuli, alarm se pokvario, pa smo ubrzo dobili drugi autobus. Novi smo trebali dobiti u Rijeci. Nešto prije nesreće vidjeli smo da auto ispred nas stoji pola na našem, a pola na zaustavnom traku. Primijetile smo da nešto nije u redu jer se razmak između autobusa i auta naglo smanjivao. Naš vozač počeo je kočiti, ali bilo je kasno i ne znam zbog čega, ali udarili smo u auto. Bilo je prilično mučno, djeca su burno reagirala i nastupio je pravi šok. Jako su se prepali, a dvoje djece požalilo se na bolove u vratu. Djeca, osim njih nekoliko u prvim redovima, nisu bila svjesna što se dogodilo i tek su poslije počela plakati – rekle su Jagoda Butić i Daria Kera, razrednice 8b i 8c razreda.

Policija je izvijestila da vozač autobusa nije bio pod utjecajem alkohola.

Ključne riječi

Komentara 17

TI
tilda
21:27 15.09.2010.

zlo mi je od ovih koji voze toliko brzo da ne mogu reagirati pa su poslije u šoku!

Avatar commentator
commentator
16:53 15.09.2010.

Kaže u drugim novinama da su iz autobusa gledali kako im se opel corsa \"približava\" dok je u stvari bio zaustavljen na auocesti (možda kvar?) Pitam se da nije vozač autobusa mogao preči na drugu traku? Nije bio pijan, alii je bio \"nešto,\" za ovako razvalit auto. Zar prof. vozači nemogu imat neku marginu za reakcije u neobičnim situacijama. Mislim več na kilometar, s ovakvom vidljivošću vidiš na autocesti da auto stoji.

RU
Rugovit
15:11 16.09.2010.

To je tako kada se vozačke dozvole izdaju svakakavima pa i dotičnom vozačku Corse. Old drivers no survivors.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije