Dnevni avaz

Ejup Ganić razmišlja o tužbi protiv Engleske i Srbije

ejup ganic
Press Association/PIXSELL
02.08.2010.
u 11:53

Srbija traži identitet, nema ga i to je problem. Srbija je problem Balkana i ona mora unutar sebe pronaći identitet, jer srbijanski narod ima puno toga na što može biti ponosan – rekao je Ganić.

SARAJEVO - Bivši član ratnog predsjedništva BiH Ejup Ganić, kojeg je sud u Londonu 27. srpnja odbio izručiti Srbiji koja ga optužuje za ratni zločin u Sarajevu 1992., izjavio je OBN televiziji, a danas prenosi Dnevni avaz, kako razmišlja o tužbi protiv Srbije i Engleske.

Londonski ekstradicijski sud je u obrazloženju odluke rekao kako postoje dokazi da bi suđenje Ganiću u Srbiji bilo politički motivirano i zato nije izručen toj državi. Ganić je na OBN televiziji rekao kako je "Dobrovoljačka izmišljen problem", navodeći da je oko Sarajeva poginulo 5000 srbijanskih vojnika, a Srbija se "vezala za tih šest vojnika koji su poginuli u Dobrovoljačkoj" i ponovio kako "Srbija nema sređeno pravosuđe i tužiteljstvo", ali je dodao da "drži ključ mira na Balkanu".

– Srbija traži identitet, nema ga i to je problem. Srbija je problem Balkana i ona mora unutar sebe pronaći identitet, jer srbijanski narod ima puno toga na što može biti ponosan – rekao je Ganić.

Ključne riječi

Komentara 18

PO
poirot
18:29 02.08.2010.

Deca su bila na obaveznom služenju vojnog roka kao i svi nekada u sfrj, dogovorili su se sa muslimanskim vlastima da mogu slobodno napustiti grad a onda kada su se pojavili na otvorenom prostoru, masakrirali ih praktično u zasedi, ubili su 42 regruta. Ništa kurvinskiji nisu mogli da osmisle. I to treba uzeti u obzir zašto je posle rat bio tako nemilosrdan.

MM
Mladen Miletić
12:46 02.08.2010.

Kada bi to bio zločin na vojsku koja se predala i povlači tamaniti.. onda bi Irak odmah podigao tužbu kada su se povlačili iz Kuvajta i podpisali slobodno povlačenje. Ameri ih rasturili iz zraka do zadnjega destine tisuča kamina i i vojske u koloni za Irak..

OB
-obrisani-
19:47 02.08.2010.

rea_ pa ti si neko svjetsko čudo! Do sad sam pročitao da si :cionist, židovka, muslimanka ... a sad sam pročitao i da si bradonja! Ajme pa ti si medicinski fenomen! Hehe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije