Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŽIVJELI BRODOLOM

Emotivan susret na Rabu: Njemački turisti organizirali druženje za svoje spasioce

Turisti
Foto: PU međimurska
1/2
26.06.2024.
u 10:45

Prilikom noćnog povratka na otok Rab, digla se jaka bura i doživjeli su brodolom. Jedva su preživjeli, i to ponajviše zaslugom međimurskih policajaca

U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova "Sigurna turistička destinacija" krajem lipnja prošle godine četvorica međimurskih interventnih policajaca na otoku Pagu pružala su ispomoć kolegama iz Policijske uprave ličko-senjske. Te subote, 24. lipnja 2023. godine radili su u dnevnoj smjeni u Policijskoj postaji Novalja kad je došlo do nesretnog isplovljavanja četvorice njemačkih državljana s otoka Raba prema otoku Pagu.

- Prilikom noćnog povratka na otok Rab, digla se jaka bura i doživjeli su brodolom. Jedva su preživjeli, i to ponajviše zaslugom međimurskih policajaca Dalibora Turka, Dragutina Horvata, Mraka Jagića i Nenada Veselka koji su im prvi pristigli u pomoć te ih zajedno s pripadnicima HGSS-a iz Stanice Gospić, izvukli na sigurno. Prošlog vikenda, točno godinu dana nakon nemilog događaja u kojem su jedva izvukli živu glavu, trojica od četvorice spašenih njemačkih državljana, s obiteljima ponovno su posjetili otok Rab te organizirali druženje u znak zahvalnosti za svoje spasioce. Bio je to emotivan susret kako za njih i njihove obitelji, tako i za policijske službenike te pripadnike HGSS-a. Sve su ih preplavile silne emocije, bilo je tu i suza te dugih zagrljaja - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj.

Njemački turisti proveli su cijelu noć i sljedeće jutro u uzburkanom moru, a na životu ih je, kazali su, održavala silna želje da ponovno ugledaju i zagrle svoje najmilije. - Spašeni njemački turisti posebno emotivno opisivali su trenutak kada su ugledali svoje spasioce, policijske službenike, i to u trenucima kada su se već gotovo pomirili sa sudbinom da im nema pomoći - vele u policiji. Na majicama koje su njemački državljani nosili u znak zahvale svojim spasiocima tijekom druženja pisalo je "Hvala".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije