ubijeni ili oteti državljani 24 zemlje

EU treba biti glavni mirotvorac u novom ratu Izraela i Hamasa: Nakon protagonista, rat šteti Europi

17.10.2023.
u 23:50

Hladnokrvno ubijanje nenaoružanih civila, kakvo se u novijoj povijesti rijetko viđalo, šokiralo je svijet koji nije bio tako šokiran kada su se slični zločini događali prije tridesetak godina u Europi ili – u znatno gorem obliku – u Africi

Komentara 4

RE
realisticki
13:32 18.10.2023.

Sada vidimo kakove ambicije i način razmišljanja imaju današnji političari. Doči u Euriopski parlament, izborit visoku poziciju unutar EU parlamenta ili EU komisije, pa se onda pokušat afirmirat na globalnom političkom planu. Ursula von der Leyen jedna od tih ambicioznih, i ako se je pri svojoj posljednjoj posjeti Izraelu izjasnila čiju stranu u sukobu podupire, htijela bi biti posrednik u pregovorima zavađenih strana.

EJ
ejStef
08:21 18.10.2023.

EU birokrati (da, to su birokrati, a ne diplomati), nemaju nikakav utjecaj čim se maknu iz okvira EU granica, na globalnoj mapi ne igraju nikakvu ulogu. Nemaju niti znanja, a niti sredstava da utjecali na sukobe tako "daleko"... Tehnološko zaostajanje, zelena religija, ideološka pacifikacija, ekstremna birokratizacija, sve to čini svoje. Pa Francuska više ne može obraniti svoje interesne zone u Africi, od kojih zapravo živi, gdje će onda EU nešto napraviti...

MA
Maslac
08:16 18.10.2023.

Ha ha mirotvorac? Prije par godina su poslali Hamasu novce....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije