'Lako su prilagodljive, vrlo nasilne...'

Krijumčarenje ljudi u 21. stoljeću: Europol otkrio kako funkcioniraju kriminalne grupe

22.07.2024.
u 06:31

Iako policije diljem svijeta svako malo razotkriju neku veliku zločinačku organizaciju koja krijumčari ljude, oružje i drogu, svaki put se ispostavi da su kriminalci korak-dva ispred policije koja se puno sporije prilagođava promjenama od kriminalne scene.

Komentara 3

Avatar kozorog
kozorog
07:03 22.07.2024.

a političke stranke nisu uključene u analizu? ne postoji bolje organizirane skupine koje svoje ciljeve ostvaruju na štetu općeg javnog interesa, a sve češće i javne imovine. zamislite, 50 godina upravljaju javnim poduzećima, upropaštavaju ih njihovi ljudi, javnim novcem se saniraju svi gubitci, da bi jednog dana hladno objavili da se to mora prodati, jer će privatnik znati bolje upravljati, i odu firme jedna za drugom, najednom sve imaju puno manje radnika, profitabilnije su.. kriminal? ne, oni sa svojim medijima tvrde uspješna transformacija.

Avatar IvanR
IvanR
07:03 22.07.2024.

Neki kontakt, punicu da proslijedim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije