SUMMIT EU

Europska unija ipak će spasiti bankrotiranu Grčku

merkel
AFP
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
25.03.2010.
u 18:05

Za sada je riječ samo o ustroju, a ne o novcu, jer se smatra da će već i sam dogovor o pomoći omogućiti Grčkoj da na tržištu dođe do novca pod povoljnim uvjetima.

Zemlje članice EU usuglasile su se na početku sastanka na vrhu u četvrtak predvečer u Bruxellesu o ustroju za potporu Grčkoj, doznaje se iz njemačkih izvora. No, za sada još nema govora o konkretnoj novčanoj pomoći jer Grčka takvu pomoć nije ni zatražila.

Njemačka savezna kancelarka Angela Merkel izjavila je nakon sastanka na vrhu Europske pučke stranke, koji je prehodio summitu EU, da će novčana pomoć biti na redu tek ako Grčka ne bude više mogla pod prihvatljivim uvjetima doći do novca na novčarskim tržištima. Dogovor o ustroju za potporu trebao bi pomoći Ateni da novac dobije pod povoljnijim uvjetima jer bi uklonio bojazan da ne bi mogla vraćati rate državnoga duga koje stižu na naplatu.

Uz zemlje članice eurozone, u moguću bi se novčanu potporu Grčkoj uključio i Međunarodni monetarni fond, kazuju prvi podaci koji su o dogovoru procurili do novinara.

Ključne riječi

Komentara 13

UK
Ugo Kajvez
19:54 25.03.2010.

Nagradno pitanje ......... TKO će dati LOVU ???? ..............

MM
Mladen Miletić
20:24 25.03.2010.

Lovu če dati glupi Njemci koji najviše i inače daju bez da se dovoljno obavjesti njihove građane... Mi trebamo samo da učimno sve trikove od Grčke kada dodjemo u EU da znamo budale da muzemo ! ( zato jedino i i idemo želimo u EU !)

DS
druga strana
14:21 26.03.2010.

Vi koji se neslažete sa trenutnim financijskim konceptom u svijetu predlažem da analizirate islamsko bankarstvo i ekonomiju koja je osnovana na principima realne ekonomije i protiv je bilo kakve eksploatacije i nepravde u svijetu poslovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije