rekontrukcija događaja

Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa: U trenutku napada govorio o migraciji, Tajna služba objavila detalje

Republican presidential candidate Donald Trump holds a campaign rally in Butler
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
1/26
14.07.2024.
u 07:09

Nakon otprilike minute, i nakon što je netko, vjerojatno agent, povikao da je napadač oboren, Trumpu je pomognuto da ustane, još uvijek okružen agentima Tajne službe.

Donald Trump je bio tek nekoliko minuta u svom govoru na mitingu u Butleru, Pennsylvania, u subotu navečer, kada su se začuli pucnjevi. Bivši predsjednik se brzo sakrio iza govornice dok su ga okružili agenti Tajne službe. Trump je "dobro" nakon što je odveden u lokalnu medicinsku ustanovu na pregled, rekao je glasnogovornik bivšeg predsjednika. Tajna služba SAD-a također je potvrdila da je Trump "siguran" te da aktivno istražuju što se dogodilo.

Evo kako se odvio ovaj dramatičan, povijesni trenutak. Bivši predsjednik je govorio o imigraciji i kritizirao administraciju predsjednika Bidena zbog upravljanja južnom granicom pred okupljenim pristašama na Butler Farm Show grounds u okrugu Butler neposredno prije nego što je scena postala nasilna. Trump je pokazivao na ekran na kojem su bile prikazane informacije koje je njegova kampanja pripremila o sigurnosti granica. "Ta strelica pokazuje najmanji broj ilegalnih imigracija u zabilježenoj povijesti naše zemlje, a onda je najgori predsjednik u povijesti naše zemlje preuzeo vlast, i pogledajte što se dogodilo s našom zemljom, vjerojatno 20 milijuna ljudi. I znate, taj grafikon je malo star, taj grafikon je star nekoliko mjeseci," rekao je Trump dok je pokazivao na ekran. "A ako želite stvarno vidjeti nešto, to je to, pogledajte što se dogodilo," rekao je Trump neposredno prije nego što su se čuli prvi pucnji, piše ABC News. 

Trump je podigao ruku do desnog uha dok su se pucnji čuli, a zatim se brzo sagnuo iza svoje govornice dok su ga agenti Tajne službe – čuli su se kako viču "dolje!" na audio snimku s mikrofona – okružili. Neki u publici su vrištali dok su se dodatni pucnji čuli. Nakon otprilike minute, i nakon što je netko, vjerojatno agent, povikao da je napadač oboren, Trumpu je pomognuto da ustane, još uvijek okružen agentima Tajne službe.

>>> VIDEO: Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa

Dok se dizao na noge, Trump je mogao biti čut kako govori agentima, "Dajte mi da uzmem cipele." "Imam vas, gospodine, imam vas," rekao je jedan agent. Dok je bio odveden, Trump je više puta podizao šaku u zrak prema publici koja je odgovorila gromoglasnim pljeskom. Činilo se da je izgovarao riječi "borite se, borite se." Dok je bio odveden s pozornice, krv se mogla vidjeti na njegovom desnom uhu i kako teče niz lice. Agenti Tajne službe su ga i dalje okruživali dok se spuštao niz stepenice i ulazio u crni SUV. Dok su ga agenti pokušavali smjestiti u vozilo, još jednom se okrenuo prema publici i podigao šaku da svi vide.

>>> FOTO Trumpov skup prekinut pucnjavom: Krvavog ga micali s pozornice, pogledajte dramatične prizore

Republican presidential candidate Donald Trump holds a campaign rally in Butler
1/47

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 3

ZP
Zabranjen pristup
09:07 14.07.2024.

Sta bi pisalo da je pokusaj atentata na Bidena? Ekstremni desnicari,Trumpovi,Rusi itd...

FU
Fusnota
07:36 14.07.2024.

Ne ulazim u političke rasprava niti pokušaj atentate ali se mora priznati da je Trump sposobna osoba koja zna iskoristiti situaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije