Nakon inauguracije nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović slijedi službeni ručak u palači Dverce na Gornjem gradu. Gostima će za predjelo biti poslužen dalmatinski pršut s bračkim maslinama i paškim sirom prelivenim djevičanskim maslinovim uljem te rolice šunke s pjenicom od sira uz pjenušac Tomac i malvaziju Kozlović.
Za glavno jelo uzvanici će dobiti Lentrecote steak (odležani steak od junetine) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu. Uz glavno jelo bit će poslužene lisnate salate uz preporuku za piće Tomić Caplar ili merlot Belje.
Za desert na službenom ručku bit će poslužene štrukle punjene bobičastim voćem prelivene umakom od vanilije i cimeta uz prošek Hektorović. Osim kave, gostima će se ponuditi i aperitiv, pjenušac Tomac Diplomat.
>> Svečanost inauguracije prve hrvatske predsjednice
>> Vučić po dolasku u Zagreb položio cvijeće na spomenik Nikoli Tesli
Vi kome smeta nasa Presjednica kmekecite koliko volite , bas mi vas zao .