BORBA S TEŠKOM BOLESTI

Filip (25) iz Garešničkog Brestovca bori se s rijetkom vrstom leukemije: 'Potrebna mu je pomoć, treba čak tri donora'

Mojportal/Privatni album
02.09.2024.
u 21:55

Nada je organizirala odlazak iz Garešnice u Zagreb 5. listopada, gdje će se svi zainteresirani moći upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Filip, 25-godišnji mladić iz Garešničkog Brestovca, suočava se s teškom borbom. Boluje od rijetke vrste leukemije, blastične plazmacitoidne dendritičke stanične neoplazije. Za njegovo izlječenje hitno je potreban nesrodni donor krvotvornih matičnih stanica.

Filip je rođen u Njemačkoj, gdje i sada živi i radi, dok se liječi u Tumorskoj klinici u Dortmundu. Nedavno je započeo s imunoterapijom, a plan liječenja uključuje i kemoterapiju te zračenje. Da bi liječenje bilo uspješno, potrebna su mu tri kompatibilna donora, što je otežano zbog specifičnosti bolesti.

Njegova majka, Nada, aktivno se bori za pronalazak donora. "Filip se već nalazi na svjetskoj listi donora, ali trenutno imamo samo jednog potencijalno kompatibilnog donora. Zbog specifičnosti njegove bolesti, matične stanice moraju biti kompatibilne za obje vrste leukemije," objašnjava mama Nada za Mojportal

VEZANI ČLANCI: 

Nada je organizirala odlazak iz Garešnice u Zagreb 5. listopada, gdje će se svi zainteresirani moći upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Također, ona širi informacije putem društvenih mreža i lokalnih medija kako bi potaknula što veći broj ljudi na registraciju.

Filip ima dva velika plana za budućnost. Prvi plan je da, ako liječenje uspije, njegova majka Nada na njegovoj svadbi plesati. Drugi plan, u slučaju da liječenje ne uspije, Filip je rekao svojoj majci da želi provesti svoje zadnje dane u Hrvatskoj, kod djeda koji je preminuo prije 12 godina.

Filip je hrabar i suočava se s bolešću s velikom snagom i odlučnošću. Ako ste zdravi i imate između 18 i 40 godina, bilo koje krvne grupe, možete pomoći Filipu. Kako piše Mojportal javite se na broj 099/774-7955 za više informacija i postanite potencijalni donor koji bi mogao spasiti Filipov život. Filipova borba i Nadaina odlučnost nadmašuju sve prepreke koje su pred njima. Kao što Nada kaže, "Spasiti nečiji život je najhumanija stvar koju možemo učiniti." Pridružite se akciji i pomozite Filipu da pobijedi svoju tešku borbu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije