Riječno kino

Filmovi u pet gradova i uz sve četiri rijeke

kino
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
15.07.2014.
u 11:50

Novo izdanje ove godine po prvi puta na kupalištima diljem Karlovačke županije

Tradicionalnom utrkom na luftićima 18. srpnja u 18 sati na Foginovom kupalištu počinje četvrto izdanje Riječnog kina uz Karlovačko. Trodnevna varijanta prvi je puta održana 2011. kao diplomski rad Marije Ratković Vidaković na Odsjeku za produkciju Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Lani 10.000 posjetitelja

Projekt je sve više rastao da bi lanjsko izdanje u šest vikenda sa 13 filmova, tri predstave i četiri nastupa karlovačkih bendova privuklo čak deset tisuća posjetitelja. Ove godine organizatori pripremaju još više sadržaja. Od 18. srpnja do 10. kolovoza jedinstveno gledanje filmova pod zvijezdama bit će organizirano u pet županijskih gradova i uz sve četiri rijeke.

Gospodarica zla, 9 mjeseci strogog zatvora, Mamin dečkić, Ćefuri Raus, Dajem im godinu, samo su neke od filmskih uspješnica u kojima će osim Karlovčana, uživati i stanovnici Duge Rese, Ogulina, Ozlja i Slunja. Najmlađi filmofili moći će uživati u u filmovima Zvončica i Gusarska vila u okviru Riječnog kina uz Supernovu.

Novitet je i potpuno odvajanje dijela za djecu, za koja će pak na pješčanoj plaži na Korani biti organiziran i poseban edukativni program.Mladi karlovački filmaši zaslužni za veliki dio promocije rijeke Korane, Foginovog kupališta i Karlovca, nakon Revije i Festivala, ponovno svima žele dočarati i ljepote ostalih naših rijeka.

– Prije tri godine u ovo doba paničarila sam kako će ispasti prvo izdanje Riječnog kina uz Karlovačko. Sada smo u pet gradova na šest lokacija i sa posebnom manifestacijom za djecu. Tako Riječno kino ove godine osvaja čitavu županiju – zadovoljna je Ratković Vidaković.

Masovna fotka

Treba napomenuti i da će svi nefilmski sadržaji ovog puta biti popraćeni medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, koji je za sve sudionike osigurao posebne nagrade. Tako će se posjetitelji uoči filma moći zabaviti na turniru u Play Stationu, Filmskom kvizu i drugim aktivnostima uz Večernjak. Organizatori najavljuju prvu akciju 16. srpnja kada će biti snimljena masovna fotografija na kojoj će okupljeni u Šancu od luftića napraviti datume Riječnog kina.

Stoga se pozivaju svi zainteresirani da u srijedu do 19 sati dođu kod spomenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije