iz vladine zgrade

Filmska scena u Srbiji: Usudili su se opljačkati više od 40.000 državnih odlikovanja

Beograd: Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama
Foto: A.H./ATAImages/PIXSELL
16.03.2024.
u 07:47

Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu sa Službom za suzbijanje kriminala radi na rasvjetljavanju detalja i utvrđivanju identiteta svih sudionika pljačke

U susjednoj Srbiji uhićeno je osam osoba u dobi od 44 do 65 godina zbog sumnje da su opljačkali desno krilo Palače Srbija i iz kancelarije odnijeli skupocjena medalje i odlikovanja. Srpska policija objavila je da još traga za dvije osobe povezane s ovim zločinom.

Prema kaznenoj prijavi, deset osoba se udružilo da iz ureda za državne ordene u desnom krilu zgrade izvrše tešku krađu državne imovine u obliku 43.000 ordena izuzetne vrijednosti, piše Nova.rs.

Osumnjičeni su iznijeli svoje obrane, a tužitelji su predložili sudu da se za četiri osobe odredi pritvor, za dvije raspiše tjeralica pošto su nedostupni državnim organima, a za tri osobe žele mjere sigurnosti kako bi se postupak mogao voditi bez ometanja.

Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu sa Službom za suzbijanje kriminala radi na rasvjetljavanju detalja i utvrđivanju identiteta svih sudionika pljačke, o čemu će naknadno izvijestiti javnost, navode srpski mediji.

VIDEO Prosvjednici pjevali zeko i potočić kod Kamenitih vrata

Ključne riječi

Komentara 2

JF
Jure_Francetić
09:45 16.03.2024.

Jaooo pa od toga su opelešili polovinu ličnih odlikovanja majora Velike Usmine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije