'još nije priznao da je kriv'

Fižulić: Očito je da se Todorić teško nosi sa svojim padom

Ivica Todorić
Goran Stanzl/PIXSELL
16.04.2018.
u 11:13

Tijekom intervjua Ivica Todorić je u nekolio navrata rekao kako koncern Agrokor nikada nije bio u problemima i da je odustajanje od IPO-a bila strateška odluka.

Goranko Fižulić, bivši ministar gospodarstva, nakon izlaska eksluzivnog intervjua Ivice Todorića u javnost i izrečenih navoda, komentirao je za N1 kako je Ivica Todorić "sigurno znao kako se jamstva dobivaju, ali da su formalno odgovorni predsjednici uprava". 

Tijekom intervjua Ivica Todorić je u nekolio navrata rekao kako koncern Agrokor nikada nije bio u problemima i da je odustajanje od IPO-a bila strateška odluka.

- "U ekonomiji se uvijek sve bazira na očekivanjima i na povjerenju. Kad su vjerovnici, dobavljači i kreditori izgubili povjerenje u Agrokor, tog trenutka je priča završila. Vjerovnici nisu više bili sigurni da će naplatiti potraživanja i odlučili su izaći. On se teško nosi sa svojim padom i to je prihvatljivo. Očito da faza priznavanja da je krivac za tu situaciju još nije nastupila, ali doći će." zaključuje Fižulić.

 

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
12:12 16.04.2018.

kao netko iznutra znam da se u agrokoru radilo mimo bilo kakve ekonomske logike kao i zdravog razuma.stekao sam dojam da se namjerno želi uništiti tvrtku a time posredno i državu.na žalost politika koja je proces trebala davno zaustaviti i sama se uključila u subverziju,sve zbog kratkoročnih dotacijskih škuda.

BL
blueriver
12:28 16.04.2018.

Todoric je bio jedan veliki blefer kojem su nazalost mnogi i povjerovali da je sposoban. Iza njegove "sposobnosti" stajala je samo beskrajna pohlepa i neznanje. U njegovoj obitelji i njegov otac je bio optuzen za gospodarski kriminal. Prema tome, onn je samo nastavio slijed. Medjutim nije kriv samo on vec i njegova obitelj koja je takodjer radila sa njim i naravno cijela uprava poduzeca.

GE
genex
11:49 16.04.2018.

gledao interview.čovjek je totalno prolupao.sve nešto nepovezano,kao u bunilu.teške dubioze u poslovanju on bi riješavao knjigovodstvenim metodama.kaže u jednom trenutku,mi bi to knjigovodstveno popeglali.kao da ga to peglanje nije dovelo pred vrata robije.e ivek,ivek. vidi se da je ivek ljutt na vladu i guvernera hnb što mu nisu dali kredit (jer gospodin je očekivao da će ga država spašavati sa lovom iz proračuna obzirom da mu nijedna komercijalna banka nije htjela dati ni lipe). zato on i cijelo vrijeme pili protov američkog fonda koji je dao kredit kad ja na računu bilo samo 6 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije