15 TOČAKA OPTUŽNICE

Floridski "mini-Madoff" priznao krivnju

Arthur Nadel
Sarasota County Sheriff\'s Office
25.02.2010.
u 17:02

Menadžer Arthur Nadel (77) od naivnih je investitora svojom piramidalnom shemom izvukao skoro 400 milijuna dolara. Uhićen je u siječnju 2009. a nakon što je priznao krivnju po svih 15 točaka optužnice, newyorški sud treba mu odrediti kaznu.

Nadel je uhićen na Floridi nakon što je "nestao" i dva se tjedna krio od FBI-ja, a sudi mu se u New Yorku iako je najveći broj žrtava koje je "oderao" s Floride, jer je brokerske aktivnosti obavljao preko newyorškog Shoreline Tradinga.

Time što je priznao punu krivnju Nadel se unaprijed odrekao 162 milijuna dolara od iznosa koji je pokupio svojim klijentima, a za koji se procjenjuje da je između 360 i 397 milijuna dolara. Nije mogao platiti jamčevinu i ostat će u zatvoru do izricanja presude 11. lipnja, a zbog poodmaklih godina vjerojatno će iza rešetaka biti do kraja života.

Nadelovi bivši partneri, otac i sin Neil i Chriostopher Moody, u siječnju su se nagodili s US Securities and Exchange Comissionom i nisu kazneno gonjeni. Na sudu je "floridski mini-Madoff" izjavio:

- I ja i Moodyji prigrabili smo desetke milijuna dolara u posredničkim naknadama. Nismo zaslužili te naknade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije