INTERVJU DR. SC. OZREN BITI

'Fluktuacija radne snage naizgled pomaže ljudima, ali ona je prisilna i u službi oplođivanja krupnog kapitala'

21.08.2024.
u 22:09

Dr. sc. Ozren Biti, viši znanstveni suradnik u Institutu za etnologiju i folkloristiku (IEF).

Ključne riječi

Komentara 2

TA
Talleyard
00:21 22.08.2024.

Sve je očitije da je hrvatski narodu u rapidnom izumiranju i logično je da će doći netko drugi u Lijepu našu

EJ
ejStef
08:34 22.08.2024.

Ajme, "u službi krupnog kapitala". Još jedan iz ekipe modernih marksista... Da nema tih stranih radnika, koliki bi tek onda porezi bili? Tko bi nahranio svu tu silnu masu na proračunu? Imate nekih 900.000 zaposlenih u privatnom sektoru i oni moraju hraniti sve ostale, a u tim 900.000 nalazi se i nemali broj onih kojima prihod ovisi isključivo o proračunu... Tako da ta tezo o službi krupnog kapitala pada odmah na startu u vodu, jedino ako se krupnim kapitalom ne smatra država... Ovo je jako slično ko što je Ribić godinama bacao fraze o neoliberalnom kapitalizmu koji se gura u Hrvatsku, a toga nikada nije bilo niti blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije