Čakovec

Fond daje 31 milijun kuna za otpad

'23.01.2012., Totovec - Deponij otpada gradskog komunalnog poduzeca CAKOM. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
16.04.2013.
u 19:20

Fond za zaštitu okoliša ovih je dana odlučio o podjeli potpora od 80 do 100 posto za izradu dokumentacije i izgradnju objekata

Dok ostali gradovi i općine smanjuju proračune prvim rebalansima jer nikako ne uspijevaju pokrpati rupe, Grad Čakovec povećat će svoj sa 109 na čak 145 milijuna kuna! Povećanje za više od 36 milijuna kuna rezultat je odluke Upravnog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku koje je za pripremu projekata i drugih aktivnosti oko cjelovitog sustava gospodarenja otpadom osiguralo izdašne bespovratne potpore.

Tako korisnici od Fonda mogu dobiti i do 100 posto opravdanih troškova za izradu dokumentacije, a za izgradnju objekata do 80 posto. Fond je time Čakovcu ovih dana dao načelnu suglasnost za ostvarivanje novca za izradu dokumentacije i troškova izgradnje oporabilišta otpada, čija je procijenjena vrijednost 39 milijuna kuna. Fond bi pokrio 31 milijun kuna, a preostalih 7,7 milijuna Grad koji najavljuje povećanje cijena za domaćinstva. Gradonačelnik Branko Šalamon pojasnio je da će se zahvaljujući novom postrojenju od prikupljenog otpada izdvajati veći udjel korisnih sirovina.

Ako Gradsko vijeće sutra prihvati sufinanciranje, Grad će s Fondom potpisati ugovor. Dinko Polić, direktor Fonda, upozorio je da treba ishoditi i suglasnost Vlade jer investicija prelazi pet milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije