Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE KAKO SADA IZGLEDA

FOTO Avion pun putnika uletio u superćelijsku oluju, nije se dobro proveo u sudaru s tučom

Ilustracija
FREEPIK
10.06.2024.
u 19:46

Unatoč oštećenju nosa aviona i vjetrobranskog stakla zrakoplova, piloti su sigurno sletjeli.

Zrakoplov Austrian Airlinesa teško je oštećen tučom kada ga je tijekom leta u nedjelju, nedaleko od Beča, zahvatilo superćelijsko nevrijeme s grmljavinom. Riječ je o avionu Airbus A320 koji je u nedjelju putovao na relaciji Palma de Mallorca - Beč.

Zrakoplov sa 173 putnika i šest članova posade iz Palma de Mallorce u Španjolskoj za Beč u Austriji sigurno je sletio u Beč. Tijekom leta upućen je poziv hitnoj pomoći, kaže Austrian u priopćenju. Dodali su da se grmljavinska oluja, prema posadi u kokpitu, nije vidjela na meteorološkom radaru. 

Na zrakoplovu je, kako se može vidjeti i prema objavama na društvenim mrežama, nastala velika šteta. "Prema trenutnim informacijama, dva prednja prozora kokpita zrakoplova, nos zrakoplova i neke obloge oštećeni su tučom", priopćili su iz Austrian Airlinesa, dodajući da se radi provjera radi konkretne procjene štete.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Kolinda i Jakov viđeni u rijetkom javnom izlasku, svima je za oko zapela jedna stvar

Ilustracija
1/15

 

Komentara 5

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
20:13 10.06.2024.

Čak je i Hrgoviću nakon zadnjeg meča bio ljepši nos, nego što je nos ovog zrakoplova.

DU
Deleted user
23:22 10.06.2024.

Nema supercelijske oluje.U Otvorenom, šef DHMZ, g. Guttler hrabro svjedoči i pita "zašto Hrvatska jedina u Europi MORA zasijavati oblake srebrenim jodidom"? Posljedica - muk u msm, e pa šutite i dalje, urednici svih mogućih rubrika: od zdravlja preko ekologije, prometa itd. ; političari svih mogućih opcija, akademici, čak se i Pantovčak zakleo na šutnju po ovom pitanju, Kao što netko reče, i vaša djeca i unuci to udišu, pa nazdravlje.

V0
Vlaskoulicanec4.0
21:06 10.06.2024.

"Tijekom leta upućen je poziv hitnoj pomoći, kaže Austrian u priopćenju.". Je, i onda su kola hitne pomoći došla i otpelala ranjeni avion u bolnicu! Majko Božja, koji "Copy past" pa onda Google translate novinarstvo bez i trunka znanja o materiji! Dakle: nakon oštećenja piloti su poslali "Mayday" i time svima obznanili da imaju velikih problema. Tada avion ima apsolutni prioritet i kontrola zadržava sav saobraćaj dok taj avion ne sleti. Tako je i bilo. Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen i time nije bilo nikakvog posla za "hitnu pomoć".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije