Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN JUTROS

FOTO Bivši ministar gospodarstva nakon ispitivanja pušten na slobodu

Zagreb: Privođenje Hrvoja Vojkovića
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
29.02.2024.
u 22:31

Sumnjaju da su Vojković i još jedna osoba počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković priveden je navečer u Ured javnog europskog tužitelja (EPPO). Nakon ispitivanja u zgradi EPPO-a u Zagrebu pustili su na slobodu. Sudac nije zatražio istražni zatvor, javljaju 24 sata. EPPO je ranije danas izvijestio da provodi hitne dokazne radnje u suradnji sa istarskom policijom protiv dviju osoba, uhićenih zbog subvencijske prijevare u poljoprivredi i krivotvorenja isprava.

Sumnjaju da su Vojković i još jedna osoba počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima EU, a EPPO je nadležan za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar loka
loka
23:29 29.02.2024.

ROBIJA❗️👎

DO
doktorica
23:31 29.02.2024.

najprije ga uhite,a onda puste,krivotvoritelj i kradljivac ,a koliko ih još ima

CR
Croatiadobola
23:19 29.02.2024.

Da li je ili nije kriv saznati će mo po pravomoćnosti presude oko 2034 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije