NI KIŠA NIJE POMOGLA

FOTO Buknuo požar na Karepovcu, vatra u neposrednoj blizini azila za pse: 'Gori ogromna hrpa otpada, to je nenormalno'

Planuo požar na splitskom odlagalištu otpada Karepovac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/19
09.10.2024.
u 08:38

Iako je do ponoći na području Karepovca palo desetak litara kiše, požar na splitskom odlagalištu otpada je i dalje aktivan te nije izgledno njegovo skoro gašenje

U kasnim večernjim satima u utorak planuo je požar na Karepovcu u Splitu, gdje gori glomazni otpad. Iako je do ponoći na području Karepovca palo desetak litara kiše, požar na splitskom odlagalištu otpada je i dalje aktivan te nije izgledno njegovo skoro gašenje.

Dio vatre u početku požara proširio se izvan granica odlagališta, nošen udarima juga od oko 90 km/h. Srećom, vatrogasci i kiša su barem taj dio požarišta ugasili, no aktivan je i dalje požar na samom odlagalištu. "Gori ogromna hrpa otpada, to je nenormalno. Ovo će se gasiti sigurno još sutra cijeli dan, minimalno", opisuje situaciju za Dalmacija Danas stanovnik Mejaša.

Vatra navodno gori u neposrednoj blizini nedavno izgrađenog azila za pse. Grad Split je uložio značajna sredstva za zbrinjavanje zlostavljanih pasa iz Stobreča. "Vatra je nekoliko desetaka metara od njihovih bokseva i životinje neprestano laju", govori mještanin koji živi neposredno uz Karepovac. Gusti dim s požarišta obavio je dio grada, a najizloženije su kuće sjeverno od Karepovca, s obzirom na to da i dalje puše jugo.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Na Floridu stiže 'oluja svih oluja' koja će nositi sve pred sobom: 'Ovo je pitanje života i smrti'

Planuo požar na splitskom odlagalištu otpada Karepovac
1/32
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije