SIRENE SE NISU OGLASILE

FOTO Deseci ranjenih u napadu dronovima na Izrael, Hezbollah preuzeo odgovornost

Lebanese-Israeli conflict - Binyamina
Foto: ILIA YEFIMOVICH/DPA
1/10
13.10.2024.
u 22:49

Napredni sustav izraelske zračne obrane obično spriječi incidente s masovnim žrtvama

Najmanje 67 ljudi ozlijeđeno je u nedjelju u napadu dronovima na izraelski grad Binyaminu, 60-ak kilometara sjeverno od Tel Aviva, prema riječima nacionalne hitne službe Magen David Adom. Četiri ozlijeđene osobe su u kritičnom stanju, dok je 19 zadobilo umjerene do ozbiljne ozljede. Libanonski Hezbollah preuzeo je odgovornost za napad, rekavši da je ispalio "eskadrilu jurišnih dronova" na izraelski vojni kamp za obuku u gradu. 

Izraelske televizije izvijestile su da su mnoge hitne službe na mjestu događaja i da se sirene nisu oglasile prije nego što je projektil pogodio grad. Napredni sustav izraelske zračne obrane obično spriječi incidente s masovnim žrtvama, unatoč tome što Hezbollah i druge skupine redovito zasipaju pogranično područje dronovima i drugim projektilima.

S druge strane granice, libanonske ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je ubijena 51 osoba, a 174 osobe ranjene u izraelskim napadima u subotu. Ministarstvo je u nedjelju reklo da je najviše poginulih dan ranije bilo u južnom Libanonu, blizu grada Nabatea.

Lebanese-Israeli conflict - Binyamina
1/10

Komentara 8

ZO
zoranlelic
23:55 13.10.2024.

Pogođena je vojarna u kojoj su se nalazili pripadnici brgade Golani. Napad je izvršen na vojnu bazu, tačnije blagovaonica od vojne baze.Pišite istinu, Slobodno napišite, pa nismo u S. Koreji il Rusiji, jel ?

XC
xcopya
23:29 13.10.2024.

Izraelski Haaretz večeras je objavio izjave očevidaca da je projektil koji je pao na izraelsku vojnu bazu u kojoj je smješteno zapovjedništvo protumornaričkih komandosa došla sa juga. Radi se vjerojatno o balističkom hipersoničnom projektilu koji su ispalili Huti, koji su ovim potvrdili da uoči možebitnog odgovora Izraela Iranu imaju čime napasti brodove izraelskih podupiratelja u regiji. Ovo objašnjava i nedjelovanje izraelske PZO.

ZV
zvonimirkraljic98
23:59 13.10.2024.

Svjetski mediji izvještavaju o pogođenom vojnom kampu IDF-a, a vi tu sijete fantazije o ranjenim i ubijenim "ljudima"!? Pogođen je legitiman vojni cilj po svim međunarodnim konvencijama o ratovanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije