Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NA TAJLANDU

FOTO Djetetu od 6 mjeseci dali lijek protiv Covida, sutradan ih iznenadilo ono što su uočili

Foto: Chulabhorn Hospital
1/2
06.09.2023.
u 19:19

Liječnici u Bankoku koji su djetetu dali lijek mišljenja su kako je on otpustio flurescentnu kemijsku tvar koja se nakupila u dječakovim rožnicama, a nakon pet dana djetetu se boja oči vratila u prirodnu

Bizarna reakcija na lijek protiv Covida 19 zabilježena je na Tajlandu, i to kod djeteta starog šest mjeseci čije su oči poplavile doslovce preko noći. Kako piše Daily Mail, djetetu su liječnici dali lijek favipiravir koji se inače koristi kod prehlade i ebole, a u dijelovima Azije i kao terapija za liječenje Covida 19, a djetetu su u samo 18 sati oči od tamno smeđih prešle u žarko plavu

Liječnici u Bankoku koji su djetetu dali lijek mišljenja su kako je on otpustio flurescentnu kemijsku tvar koja se nakupila u dječakovim rožnicama. Ipak, ova pojava bila je vidljiva tek pet dana, nakon čega se djetetu vratila prirodna boja očiju. 

Foto: Chulabhorn Hospital

Inače, ovaj slučaj djeteta objavljen je u travnju, no nije poznato kada se to točno dogodilo. 

POVEZANI ČLANCI:

- Nije uočena plavkasta promjena boje u drugim područjima kao što su koža, nokti ili sluznica usne šupljine i nosa. Simptomi su se poboljšali nakon tri dana terapije favipiravirom - pisalo je u izvješću.

Najčešći simptomi ovog lijeka inače je povećana mokraćna kiselina, proljev te nizak broj bijelih krvnih stanica, a zasad je odobren u Japanu, Rusiji, Ukrajini, Uzbekistanu, Moldaviji i Kazahstanu, dok je 2020. u Italiji bio odobren po hitnom postupku. Inače, ovo nije prvi slučaj koji je zabilježen. Isto se još 2021. dogodilo 20-godišnjem muškarcu u Indiji kojem se promijenila boja očiju nakon uzimanja favipiravira. 

- Pretpostavili smo da bi plavkasta nijansa rožnice mogla biti povezana s favipiravirom i savjetovali pacijentu da odmah prestane koristiti favipiravir. Već sljedećeg dana primijetili smo da su se pacijentove oči pretvorile u prirodnu boju - objavio je svojevremeno tim iz bolnice Medicine Healthway u Indiji.

>> VIDEO Klimatski aktivisti simbolički pokopali glečer kako bi upozorili na smanjivanje ledenjaka


 
Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
19:36 06.09.2023.

Bolesno...

5S
5simo
20:35 06.09.2023.

I dobri dr.Josef Mengele se bavio sličnim stvarima.

EF
Efendi
15:46 07.09.2023.

A zar postoji lijek za Covid? Pa 2 god. su nam tupili da lijeka nema i da nam je jedina sansa da prezivimo cijepljenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije