BURNO JUTRO NA AUTOCESTI

FOTO Drama na A4: Mađar naletio na kolonu nastalu zbog jednog sudara, pa prouzročio drugi

Foto: PU međimurska
1/3
30.07.2024.
u 11:03

Jednom je vozaču odmah naplaćena kazna, a pokrenuta su i dva prekršajna postupka protiv vozača iz Hrvatske i Mađarske

Policija je objavila detalje očevida dvije prometne nesreće koje su se u malom razmaku dogodile jučer na autocesti A4 između Goričana i Zagreba. Prvo je 39-godišnjak izgubio kontrolu nad teretnim automobilom s priključnim vozilom, a onda se 51-godišnji vozač teretnog automobila iz Mađarske nije na vrijeme zaustavio pred mjestom prvog sudara, pa je pruzročio drugi.

Sve se događalo između 6:35 i 6:50 sati ujutro u ponedjeljak 29. srpnja. Muškarac (39) je upravljao teretnim automobilom s priključnim vozilom, za što nije imao izdanu vozačku dozvolu, kolnikom desne prometne trake zapadnog kolničkog traka autoceste A4. Skupom vozila nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je na ravom dijelu ceste sišao izvan kolnika na travnatu površinuo, te udario u smjerokazne stupiće i prometni znak. Zatim se vratio na kolnik, prevrnuo na bok i udario u dvostruku zaštitnu odbojnu ogradu postavljenu između kolničkih traka.

Za vrijeme obavljanja očevida, promet se odvijao zaustavnom trakom uz regulaciju policijskih službenika, a vozilo je brzo uklonjeno, do 7:14 sati, navode iz međimurske policije. Vozaču je naplaćena novčana kazna po članku 46. stavak 1. kažnjivo po članku 46. stavak 3. primjenom članka 293. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok će se za prekršaj iz članka 223. stavak 2. kažnjivo po članku 223. stavak 3. istog zakona pokrenuti prekršajni postupak.

I drame ne bi bilo da se oko 6:43 sati manje od 100 metara od mjesta prve nesreće nije dogodila druga, kada je 51-godišnji vozač iz Mađarske teretnim automobilom s priključnim vozilom udario u teretni automobil čakovečkih registracija kojim se na desnoj prometnoj traci, naišavši na kolonu, zaustavio 36-godišnjak. Ustanovljeno je da Mađar nije brzinu kretanja prilagodio gustoći prometa, te vozilo nije mogao pravodobno zaustaviti pred zaprekom.

POVEZANI ČLANCI:

Uslijed udara teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka odbačen je unaprijed na lijevu prometnu traku, dok je u nastavku kretanja teretni automobil mađarskih registarskih oznaka udario u osobni automobil mađarskih registarskih oznaka, kojim se na desnoj prometnoj traci zaustavio 26-godišnji vozač iz Mađarske. Tridesetšestogodišnji vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozljede.

Pedesetjednogodišnjem vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 51. stavak 1. kažnjivo po članku 51. stavak 5. primjenom članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

VIDEO Požar u trgovačkom centru u Šibeniku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije