POMOĆ NA LICU MJESTA

FOTO Hrvatski specijalci naišli na stravičan sudar kod Otočca, oduševili reakcijom: 'Vrhunski profesionalci'

U prometnoj nesreći na A1 kod Otočca kombi i osobno vozilo završili na krovu
Foto: Hrvoje Kostelac/PIXSELL
1/6
25.07.2024.
u 21:55

Ozlijeđeni su hitnom i helikopterskom službom prebačeni u bolnicu. Zbog očevida za sav je promet u smjeru Zagreba zatvorena dionica Gospić-Otočac, a promet se preusmjerava na obilazni pravac državnom cestom DC50 između Gospića i Otočca.

Pet je osoba teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak poslijepodne na autocesti A1 neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba te je radi očevida privremeno zatvorena dionica Gospić-Otočac, izvijestile su Hrvatske autoceste. Ozlijeđeni su hitnom i helikopterskom službom prebačeni u bolnicu.

Zbog očevida za sav je promet u smjeru Zagreba zatvorena dionica Gospić-Otočac, a promet se preusmjerava na obilazni pravac državnom cestom DC50 između Gospića i Otočca. Kolone su pred čvorom Otočac i pred tunelom Brezik duge oko dva kilometra, kažu u HAK-u. Sve žurne službe su na lokaciji čineći sve da se, nakon očevida, prometnica što prije otvori za promet. Tijek prohodnosti bit će redovito ažuriran i dostupan putem HAK-ova prometnog servisa i mobilnih aplikacija, dodaje HAC.

O nesreći se oglasilo i Ministarstvo obrane. "Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga su danas, 25. srpnja, u kasnim poslijepodnevnim satima naišli na tešku prometnu nesreću na autocesti A1 neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba. Teško je ozlijeđeno pet osoba, a osmero pripadnika ZSS-a ozlijeđenima je pružilo pomoć na licu mjesta. Ozlijeđeni su potom hitnom i helikopterskom službom prebačeni u bolnicu. Inače, pripadnici ZSS-a, školovani su i certificirani i za pružanje prve pomoći, a ovo je još jedan dokaz kako su pripadnici Hrvatske vojske vrhunski profesionalci uvijek spremni pomoći", priopćio je MORH.

Podsjetimo, da se dogodila prometna nesreća, nama je najprije dojavila naša čitateljica, koja nam je poslala i fotografije dugačkih kolona koje su se zbog nesreće stvorile. "Velika prometna nesreća kod Otočca, zbog koje je prema Zagrebu skroz zatvoren promet. Automobil i kombi završili su na krovu, a vozače još uvijek spašavaju. Nastala je velika kolona", kazala nam je čitateljica koja je svjedočila nesreći. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Teška prometna kod Otočca: 'Automobil i kombi završili na krovu, još ih spašavaju. Velika je kolona'

U prometnoj nesreći na A1 kod Otočca kombi i osobno vozilo završili na krovu
1/8

Komentara 11

KI
kingtom
23:32 25.07.2024.

U automobile treba ugraditi blokatore mobitela. Tako da svi mobiteli u upaljenom automobilu budu blokirani

FA
fakin2012
23:56 25.07.2024.

Hrvatske autoceste imaju jako lošu regulaciju prometa. Projektirane su da autobus može voziti 140 km na sat, a prometnim znakovima se svako malo na pojedinoj dionici usporava promet na 100 km/sat, tako i u tunelima, a ponegdje znakom usporavaju čak na 80 km/sat. To funkcionira kad je malo auti, čim ima više auti i pojaćan je promet, nastaju čepovi ispred tunela i dionica s ograničenjem brzine, što povećava migućnost sudara. I onda imamo situaciju da većina vozi puno većom brzinom od dozvoljene, a ovi lošim regulacijim sve više i više ograničavaju brzinu…jako loše.

Avatar Castro
Castro
23:17 25.07.2024.

Naravno da misli o prometnoj nesreći .!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije