PREKINUT PROMET, NASTALE KOLONE

VIDEO/FOTO Petero teško ozlijeđenih u stravičnoj nesreći kod Otočca: Helikopterom prebačeni u bolnicu

Teška prometna nesreća
Foto: Čitateljica
1/8
25.07.2024.
u 20:33

"Velika prometna nesreća kod Otočca, zbog koje je prema Zagrebu skroz zatvoren promet. Automobil i kombi završili su na krovu, a vozače još uvijek spašavaju. Nastala je velika kolona", kazuje nam čitateljica koja je svjedočila nesreći.

U poslijepodnevnim satima četvrtka dogodila se teška prometna nesreća na autocesti A1, javlja nam naša čitateljica, koja nam je poslala i fotografije dugačkih kolona koje su se zbog nesreće stvorile. Za sada nemamo informacija o mogućim stradalim osobama.

"Velika prometna nesreća kod Otočca, zbog koje je prema Zagrebu skroz zatvoren promet. Automobil i kombi završili su na krovu, a vozače još uvijek spašavaju. Nastala je velika kolona", kazuje nam čitateljica koja je svjedočila nesreći. Oglasio se i HAK. "Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kod čvora Otočac u smjeru Zagreba promet je u prekidu, a kolona je oko dva kilometra. Privremeno je zatvoren tunel Brezik u smjeru Zagreba", javlja HAK.

Zbog nesreće su se kasnije oglasile i Hrvatske autoceste. "U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas poslijepodne neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba, teško je ozlijeđeno pet osoba. Ozlijeđeni su hitnom i helikopterskom službom prebačeni u bolnicu.

Zbog očevida sav promet u smjeru Zagreba zatvara se dionica Gospić-Otočac, promet se preusmjerava na obilazni pravac. Sve žurne službe su na lokaciji čineći sve da se, nakon obavljenog očevida, prometnica što prije otvori za promet. Tijek prohodnosti bit će redovito ažuriran i dostupan putem HAK-ovog prometnog servisa i mobilnih aplikacija.

VEZANI ČLANCI:

Ozlijeđenim osobama ovim putem želimo što brži oporavak. Još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti, a ponajprije da paze jedni na druge jer jedino se odgovornom vožnjom može stići sigurno do cilja", stoji u priopćenju Hrvatskih autocesta.

Teška prometna nesreća
1/8

 

Ključne riječi

Komentara 6

ME
Melada
23:22 25.07.2024.

Gusjenica- Gluposti!!! Po tebi treba mobilizirati turbo spasitelje koji ce na svakih 50-60 km budno cekatu da sto prije spase unesrecene i pociste prometnice. Ne bi li bilo puno razumnije, sretnije…. da se vozaci pridrzavaju prometnih pravila, da shvate kako njihovo vrijeme na cesti nije vaznije od ostalih u prometu, da je zivot vazniji i vredniji od bilo cega ostalog….!!!! Kaznuti svaku mrcinu koja ugrozava tudje i svoj zivot i koji uzrokuje stetu drzavnom proracunu i zastoj ostalima u prometu!!!

GO
Gof33
21:11 25.07.2024.

Treba pod hitno ukinuti naplatne kućice i uvesti vinjete te izgraditi treću traku na ruti Zagreb - Karlovac - Zagreb. Uvođenjem vinjeta rasterćuje se promet nema užasnih gužvi na Lučkom koji dodatno elektriziraju i zamaraju vozače. Zašto se ne uvode vinjete jednostavno je objasniti, uhljebi na naplatnim kućicama i netko kontinuirano uzima debelu pinku na svemu što se vrti oko naplate cestarine. Nek naši eksperti objasne kako to da Slovenija, Mađarska, Slovačka, Austrija i td više zarađuju s vinjetama nego kad su naplaćivali cestarinu, a da ne govorimo o rasterećenju prometa i povećanju prometne sigurnosti. Kod nas su ubli čovjeka u naplatnoj kućici.

Avatar gusjenica
gusjenica
19:45 25.07.2024.

Kod nas se definitivno sporo rješavaju saobraćajne nezgode. To bi trebali biti uvježbani timovi i bolničara i policije i vatrogasaca. Vatrogasci su izgleda jedini koji to brzo rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije